Predsjednica RH posjetila Kampus
Srijeda, 26.04.2017.

srijeda, 26. travnja 2017.

Predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar Kitarović posjetila je jučer, 25. travnja 2017. Kampus Sveučilišta u Rijeci i prisustvovala predstavljanju projekta ''Studentski smještaj na Kampusu Sveučilišta u Rijeci- 1. faza''. Nakon predstavljanja u ''Akvariju'' Restorana ''Kampus'' Studenskog centra Rijeka Predsjednica je obišla novoizgrađene studentske paviljone.

Posjetu gđe Predsjednice, uz domaćina rektora Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Peru Lučina sa suradnicima, prisustvovali su: ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić, gradonačelnik Rijeke mr. sc. Vojko Obersnel, zamjenik primorsko-goranskog župana Marko Boras Mandić i ostali uvaženi gosti.

Nakon pozdravnog govora rektora Lučina, prorektorica za investicije i razvoj i voditeljica projekta ''Studentski smještaj na Kampusu Sveučilišta u Rijeci - 1. faza'' prof. dr. sc. Nevenka Ožanić održala je prezentaciju o projektu te zahvalila svima koji su na projektu radili, posebice stručnoj službi Rektorata – Centru za EU projekte.

Uslijedilo je obraćanje predsjednice Republike Hrvatske u kojem je istakla: ''Svoj sam mandat upravo posvetila mladima, a obrazovanje je jedna od okosnica svakoga društva. Nadam se će sredstva EU fondova doprinijeti tome da ovaj Kampus postane mjesto ne samo učenja i spavanja, već mjesto druženja, kreativnosti i stvaranja novih vrijednosti''. Rektor Lučin iskoristio je ovu prigodu da pozove kako gđu Predsjednicu kao i prisutnoga resornog ministra prof. Barišića da imaju u vidu da za obrazovanje treba izdvajati daleko veći postotak proračuna.

Uslijedio je obilazak paviljona 1 i paviljona 2, a studentice i studenti, stanari ovih dormitorija, koji su se u tome trenu zakleti na mjestu događanja, željeli su pozdraviti Predsjednicu i iskoristiti prigodu za zajedničko fotografiranje.

Projekt ''Studentski smještaj na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, 1. faza'' (TRIS) obuhvaća izgradnju i opremanje triju paviljona studentskog smještaja ukupnog kapaciteta 754 kreveta, kao i izgradnju prateće infrastrukture na Kampusu Sveučilišta u Rijeci. Projekt, čiji je nositelj Sveučilište u Rijeci,  odobren je u sklopu natječaja ''Modernizacija, unapređenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju''. Ukupna vrijednost projekta iznosi 178.629.017,85 kuna od čega je doprinos Europskog fonda za regionalni razvoj 151.834.665,17 kuna (85%), a onaj nacionalni 26.794.352,68 kuna (15%). Projektom će se osigurati pristup visokom obrazovanju za različite ciljne skupine, u prvome redu studente slabijeg socio-ekonomskog statusa uz unaprjeđenje infrastrukture studentskog smještaja i povećanje konkurentnosti obrazovne infrastrukture na Kampusu Sveučilišta u Rijeci optimalnom kombinacijom objekata i sadržaja. Provedba projekta započela je 16. siječnja 2015. i trajat će do 16. studenoga 2017. godine (34 mjeseca), a Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 7. travnja 2016.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk