O pravnom okviru u nogometu
Srijeda, 26.04.2017.

srijeda, 26. travnja 2017.

U četvrtak, 27. travnja 2017. Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Jean Monnet međusveučilišnim centrom izvrsnosti, Hrvatska te institucijama: Edge Hill University, Centre for Sports Law Research, UK te Sports Law and Policy Centre, Italija, a u partnerstvu s Hrvatskim nogometnim savezom, Hrvatskom udrugom ''Nogometni sindikat'' i HNK Rijekom organizira 3. riječki dan sportskog prava – O pravnom okviru u nogometu. Riječ je o jednom od najznačajnijih skupova sportskog prava koji se održava ove godine. Skup je namijenjen pravnicima, odvjetnicima, odvjetničkim vježbenicima, studentima, sportašima te ljubiteljima sporta. Skup se održava pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za sport RH, odnosno državne tajnice za sport Janice Kostelić.

Osigurano će biti simultano prevođenje (hrvatski-engleski-hrvatski), a polaznicima će biti izdane potvrde o sudjelovanju izdane od strane Pravnog fakulteta.

Na skupu će svoj doprinos dati dva ponajveća svjetska imena sportskog prava, prof. Parrish (UK) i prof. Colucci (trenutno radi u Europskoj komisiji, urednik prestižne Kluwerove enciklopedije i savjetnik talijanskog Olimpijskog odbora i Nogometnog saveza). Prof. dr. Parrish će u okviru svojega izlaganja govoriti o pravnom reguliranju u sportu i novim oblicima pravnog okvira te autonomiji sporta.

Također, predviđena je prezentacija dvije knjige. Prva se bavi tematikom FIFA Pravilnika o radu s posrednicima u nogometu i implementaciji istoga u nacionalnim sportskim savezima, a urednik je upravo prof. dr. Colucci. Druga knjiga koja ce biti prezentirana je knjiga Sports Law in Croatia u izdanju najuglednijeg pravnog izdavača u svijetu Wolters Kluwera (autor doc. dr. Vanja Smokvina, Pravni fakultet Sveucilista u Rijeci), a predstavlja prvo sistematično monografsko djelo ikada napisano o sportskom pravu u RH. Drugi dio skupa završava izlaganjem odvjetnika Tomislava Kasala, člana odvjetničkog tima koji je zastupao nogometaša Arijana Ademija pred FIFA-om i Međunarodnim arbitražnim sudom za sport (CAS) u poznatom slučaju ''doping''.

U trećem dijelu skupa, bit će održan okrugli stol o socijalnom dijalogu i napretku koji je ostvaren u hrvatskom nogometu, a na njemu ce sudjelovati predstavnik HNS-a, Vladimir Iveta, predstavnici Hrvatske udruge "Nogometni sindikat" Dario Šimić i Mario Jurić  te generalni direktor HNK Rijeke Vlado Čohar.


prof. Parrish                    PROGRAM                    prof. Colucci


 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk