Nova rektorica na dužnosti
Petak, 28.04.2017.

petak, 28. travnja 2017.

Prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija s jučerašnjim je radnim danom, 27. travnja 2017. službeno stupila na dužnost rektorice Sveučilišta u Rijeci. Njenim stupanjem na dužnost završava drugi dužnosnički mandat dosadašnjem rektoru prof. dr. sc. Peri Lučinu. Prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija bila je prorektorica za nastavu i studentska pitanja od 2009. do 2013. te prorektorica za studije i studente od 2013. do 2017. godine.

Novu je rektoricu, četrnaestu po redu na čelu Sveučilišta, između šestoro kandidata i nakon dva kruga izbora, natpolovičnom većinom glasova izabrao Senat Sveučilišta u Rijeci na izbornoj sjednici, održanoj 28. veljače 2017.

Svečana inauguracija, na kojoj će rektor Lučin predati rektorske insignije novoj rektorici, bit će upriličena u drugoj polovici svibnja.

Okončanjem mandata rektora Lučina prestaju mandati i ostalih dosadašnjih prorektora: prorektora za informatizaciju prof. dr. sc. Zlatana Cara, prorektorice za investicije i razvoj prof. dr. sc. Nevenke Ožanić i prorektora za poslovanje prof. dr. sc. Jože Perića. Imena novih prorektora i nova raspodjela prorektorskih resora bit će poznata nakon što nova rektorica sastavi svoj prorektorski tim.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk