Održana 1. sjednica Senata
Utorak, 23.05.2017.

utorak, 23. svibnja 2017.

Danas, 23. svibnja 2017. na Rektoratu je održana sjednica Senata Sveučilišta u Rijeci, prva kojom je predsjedavala novoizabrana rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija. Jednoglasno su potvrđeni novi prorektori, predstavljeni javnosti na konferenciji za medije.

alt


Najvažnija od devetnaest točaka Dnevnog reda bila je ona o imenovanju prorektora. Članice i članovi Senata jednoglasno su podržali rektoričin prijedlog njenih najbližih suradnika te imenovali: prof. dr. sc. Sanju Barić s Pravnog fakulteta prorektoricom za studije i studente, izv. prof. dr. sc. Alena Ružića s Medicinskog fakulteta prorektorom za znanost, prof. dr. sc. Gorana Turkalja s Tehničkog fakulteta prorektorom za organizaciju i upravljanje infrastrukturom te izv. prof. dr. sc. Davora Vašičeka s Ekonomskog fakulteta prorektorom za financije. Novi prorektori predstavljeni su javnosti na konferenciji za medije, održanoj nakon sjednice Senata.

Rektorica je predstavila portfelje članova svojeg najužeg tima te izložila svoju viziju funkcioniranja Sveučilišta; prorektori će predsjedavati ili će koordinirati rad stručnih vijeća koje će činiti prodekani, zamjenici pročelnika ili drugi delegirani predstavnici sveučilišnih sastavnica, čime će se povećati informiranost i transparentnost.

Prijić-Samaržija iskoristila je priliku predstaviti i članove proširenog Rektorskog kolegija - svoje pomoćnike i savjetnike. Pomoćnici rektorice Prijić-Samaržija u narednom mandatu bit će prof. dr. sc. Elvio Baccarini za pitanja etike i akademskog integriteta, izv. prof. dr. sc. Lado Kranjčević za informacijske tehnologije, izv. prof. art. Letricija Linardić za umjetnost, prof. dr. sc. Nevenka Ožanić za strateške infrastrukturne projekte na Kampusu (direktorica), prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana za razvojnu politiku i promociju, prof. dr. sc. Zoran Sušanj za strategiju i ljudske resurse, Kruno Topolski za studentska pitanja i prof. dr. sc. Damir Zec za poduzetništvo.

Za svoje savjetnike rektorica je izabrala redovite profesore dr. sc. Pavla Komadinu za odnose s lokalnom zajednicom, prof. dr. sc. Jasnu Krstović za obrazovanje, prof. dr. sc. Zdravka Lenca za transfer tehnologije, prof. dr. sc. Peru Lučina za znanstveno-istraživački rad te prof. dr. sc. Krešimira Pavelića za pitanja vezana uz međunarodna partnerstva.

Kao prve korake koje namjerava poduzeti u svom rektorskom mandatu Prijić-Samaržija navela je provedbu prijedloga upravljanja i operativnog poslovanja te analizu primopredajne dokumentacije u vezi s čime je najavila financijsku, poslovnu i organizacijsku analizu te, posljedično, definiranje strateških prioriteta za Sveučilište. U prve zadatke uvrstila je i izradu prijedloga sistematizacije radnih mjesta.

Na sjednici su potvrđeni izbori dekana triju sastavnica i to prof. dr. sc. Tomislava Rukavine za dekana Medicinskog fakulteta i prof. dr. sc. Dore Smolčić-Jurdana za dekanicu Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u drugom mandatu te prof. dr. sc. Vesne Crnić Grotić, kojoj će ovo biti prvi mandat dekanice Pravnog fakulteta.

U trajno znanstveno-nastavno zvanje redovite profesorice potvrđen je izbor prof. dr. sc. Nade Gosić s Medicinskog fakulteta dok su na vrijeme od pet godina potvrđeni izbori prof. dr. sc. Aleksandre Deluka-Tibljaš, prof. dr. sc. Diane Car-Pušić i prof. dr. sc. Barbare Karleuša s Građevinskog fakulteta.

Senat je donio niz odluka o izmjenama i dopunama studijskih programa, a donesena je i odluka o osnivanju novog poslijediplomskog sveučilišnog (doktorskog) studija Fizika Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci.

Rektorica je najavila raspisivanje Javnog poziva za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Fonda za poticanje poduzetništva i partnersko      povezivanje s gospodarstvom cilj kojega je  uspostavljanje poslovne suradnje i povezivanje znanstvene zajednice s komercijalnim, društvenim i javnim sektorom, stvaranje novih poduzetničkih poduhvata povezivanjem znanstvene zajednice, studenata i partnerskih organizacija iz okruženja, poticanje poduzetništva znanstvene zajednice i studenata te poticanje zapošljavanja studenata Sveučilišta u Rijeci.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk