Predstavljen projekt Ri:verzija

petak, 2. lipnja 2017.

Jučer, 1. lipnja 2017. na Trgu sv. Barbare u starome gradu u Rijeci održano je završno predstavljanje projekta Ri:verzija, radionice koja je u sklopu Culture Weeka ovogodišnjega Student Day Festivala održana od 30. svibnja do 1. lipnja, a tema je bila prikaz Rijeke kao grada.

Predstavljanju su prisustvovali sudionici i organizatori radionice: Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci, Interdisciplinarni kolektiv ''Manufaktura'' i Odsjek za kulturalne studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Klub studenata Društva povjesničara umjetnosti. Za uređenje SDF-a 2017. bila je zadužena Sekcija mladih Društva arhitekata Rijeka, koja je kroz liniju Urban Furniture dizajnirala i na radionicama izradila lounge otoke za potrebe Festivala.

Gosti predstavljanja bili su: rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, gradonačelnik Rijeke mr. sc. Vojko Obersnel i prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Sanja Barić.

''Želim zahvaliti organizatorima i svim sudionicima što su oživjeli ovaj šarmantni gradski trg i podarili mu dašak kreativnosti i timskoga rada. Ako postoji neko konstantno obilježje riječkoga identiteta, onda je to upravo stalno i ponavljano pripitivanje riječkog identiteta.'', izjavila je rektorica Prijić Samaržija i poželjela svim organizatorima, sudionicima i posjetiteljima dobru zabavu na ostatku programskih sadržaja Student Day Festivala.

Interdisciplinarna radionica je trajala 3 dana, a uključivala je studentice i studente arhitekture (Zagreb) i studente povijesti umjetnosti. Cilj radionice bio je uvidjeti kako izgleda rezultat suradnje pojedinaca koji se bave različitim disciplinama te suvremeno i kreativno pristupiti prikazivanju Rijeke kao grada.

Prvoga je dana održano vodstvo alternativnom rutom Rijeke u suradnji s Klubom studenata povijesti umjetnosti i promatranje grada iz drugačije perspektive te kratko interaktivno predavanje s ciljem davanja teorijskog okvira značenja antropologije prostora te riječkog identiteta i simbola. Drugoga su dana sabrana iskustva i održano zajedničko rezimiranje iskustava prvoga dana. Sudionici su bili podijeljeni u interdisciplinarne timove. Potom je pristupljeno osmišljavanju i izradi samih radova kojima se Rijeku željelo prikazati ili reinterpretirati već postojeći riječki simbol, bilo materijalnim ili umjetničkim produktom, intervencijom u prostoru, izvedbom/performansom, teorijskim uvidom, kombinacijom navedenog ili nečim potpuno drugačijim, bez ograničenja ideja. Trećega dana finalizirani su radovi i održano je predstavljanje radova svih timova na Trgu sv. Barbare.

Predstavljanja su svojim nastupima obogatili Pjevački zbor Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci ''Axis'' i Plesna skupina istog Fakulteta.

 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk