Održana 2. sjednica Senata
Utorak, 06.06.2017.

 

utorak, 6. lipnja 2017.

Senat Sveučilišta u Rijeci 6. je lipnja održao drugu, izvanrednu sjednicu na kojoj je prorektorica prof. dr. sc. Sanja Barić faktografski prikazala sadržaj Nacrta Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, nakon čega je provedena opširna rasprava po svim predloženim izmjenama. Primjedbe, komentari i prijedlozi izrečeni na sjednici bit će artikulirani u zajednički stav Sveučilišta kojim će se ono uključiti u e-Savjetovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja.

alt

Na sjednici je prof. dr. sc. Damir Zec, pomoćnik rektorice za poduzetništvo prezentirao sadržaj Javnog poziva za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Fonda za poticanje poduzetništva i partnersko povezivanje s gospodarstvom, cilj kojeg je uspostavljanje poslovne suradnje i povezivanje znanstvene zajednice s komercijalnim, društvenim i javnim sektorom, stvaranje novih poduzetničkih poduhvata povezivanjem znanstvene zajednice, studenata i partnerskih organizacija iz okruženja, poticanje poduzetništva znanstvene zajednice i studenata te poticanje zapošljavanja studenata Sveučilišta u Rijeci.

Ovom inicijativom Sveučilište omogućava studentima, doktorandima, poslijedoktorandima i bivšim studentima (oni koji su završili studij prije ne više od 5 godina) priliku da iskažu svoje poduzetničke kapacitete nudeći im izravnu financijsku pomoć, prostor u Znanstveno-tehnologijskom parku (STEP RI), pomoć i savjetovanje pri prijavi projekta na Javni poziv i pokretanju poduzeća. 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk