Posjet američke veleposlanice
Srijeda, 14.06.2017.

srijeda, 14. lipnja 2017.

Veleposlanica Sjedinjenih američkih država u Republici Hrvatskoj Nj. E. gđa Julieta Valls Noyes posjetila je danas Sveučilište u Rijeci. Nj. E. sastala se s rektoricom prof. dr. sc. Snježanom Prijić-Samaržijom te prisustvovala završnoj prezentaciji BootCampIT-a na STEPRI-u.

Ovo je bio drugi službeni posjet veleposlanice Valls Noyes Sveučilištu u Rijeci, dok je nastupni prijam Nj. E. na Sveučilištu u Rijeci održan prošle godine u veljači.

Rektorica Prijić-Samaržija i direktor STEPRI-a Boris Golob ugostili je gđu veleposlanicu u Sali za sastanke na STEPRI znanstveno tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci. U pratnji Nj. E. bio je prvi tajnik Veleposlanstva Christian Michael Wright, a uz rektoricu i direktora Goloba: prorektorica za studije i studente prof. dr. sc. Sanja Barić, prorektor za znanost  izv. prof. dr. sc. Alen Ružić,  prorektor za organizaciju i upravljanje infrastrukturom prof. dr. sc. Goran Turkalj te pomoćnik rektorice za poduzetništvo prof. dr. sc. Damir Zec.

Gđa Valls Noyes čestitala je rektorici na nedavno osvojenom rektorskom mandatu: ''Čestitam Vam, rektorice! Mislim da je divno biti na čelu ovog rastućeg i uzbudljivog Sveučilišta te vam želim mnogo uspjeha u mandatu!'' Rektorica je iskoristila priliku da veleposlanici predstavi svoj prorektorski tim i ukratko ju upozna s trenutnom situacijom na UNIRI-u.

Nakon kraćeg razgovora o planovima i budućnosti Sveučilišta, kao i Veleposlanstva veleposlanica i rektorica prisustvovale su završnom predstavljanju pobjedničkih timova projekta – demo-danu BootCampIT, kojeg je STEPRI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci provodio pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Sjedinjenih američkih država u Republici Hrvatskoj.

Tijekom tromjesečnog besplatnoj intenzivnog obrazovanja mladih programera, polaznici su stjecali znanja, koja će im pomoći da budu konkurentniji na tržištu u lakše pronađu posao u ovoj rastućoj privrednoj grani. Više na: http://bootcampit.com.hr/

Poduzeća koje se bave informatičkim tehnologijama, a koja su prepoznala važnost ovog projekta su: ALARM AUTOMATIKA d. o. o., APIS IT d. o.o, CROZ d. o. o., EXEVIO d. o. o., GDi GISDATA d. o. o, INFOSIT d. o. o., IN2 d.o.o., IN CUBIS d. o. o., KOMPARE ONLINE d. o. o., Logit internet usluge d. o. o., Rimac Automobili d. o. o., RIS d. o. o.

Nakon prezentacije najboljih projekata, organizirano je druženje zainteresiranih poslodavaca s polaznicima, kao i individualni intervjui.

Gđa veleposlanica zaželjela je svim polaznicima uspješan pronalazak posla, naglašavajući koliko je velika ekspanzija upravo IT sektora i potrebe za novim radnim  mjestima unutar njega. 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk