Održana 3. sjednica Senata
Utorak, 27.06.2017.


utorak, 27. lipnja 2017. 


Danas, 27. lipnja na Rektoratu Sveučilišta održana je 3. sjednica Senata pod predsjedanjem rektorice prof. dr. sc. Snježane Prijić-Samaržija. 

Na sjednici potvrđen je izbor prof. dr. sc Estele Banov s Filozofskog fakulteta i prof. dr. sc. Ivone Uhač s Medicinskog fakulteta u trajno znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora, dok su na vrijeme od 5 godina u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora izabrani izv. prof. dr. sc. Daniela Kovačević Pavličić i izv. prof. dr. sc. Goran Palčevski, oboje s Medicinskog fakulteta u Rijeci. U znanstveno-nastavno naslovno zvanje izabran je prof. dr. sc. Dalibor Krpan s Odjela za biotehnologiju. 
 
Članovi Senata usvojili su niz izmjena i dopuna studijskih programa, a usvojen je i novi studijski program poslijediplomskog specijalističkog studija Abdominalna kirurgija Medicinskog fakulteta u Rijeci.
 
Donesena su dva programa cjeloživotnog obrazovanja i to: „Program izobrazbe u području javne nabave“ Ekonomskog fakulteta u Rijeci i “Pisanje matematičkog teksta – LaTeX“ Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci, a usvojen je i Natječaj za upis u 1. godinu diplomskih sveučilišnih i specijalističkih i diplomskih stručnih studija Sveučilišta u Rijeci i njegovih sastavnica u ak. god. 2017./2018.
 
Iz sredstava doznačenih temeljem članka 146. Statuta Sveučilišta (3 %) Sveučilište u Rijeci financirat će jednokratnu provedbu programa cjeloživotnog obrazovanja „Rukovođenje i strateško upravljanje u visokom obrazovanju“, koji će ove godine biti namijenjen prvenstveno članovima uprava sastavnica Sveučilišta s ciljem unapređenja kompetencija u domeni upravljanja institucijama visokog obrazovanja. Otvorena je i mogućnost uključivanja polaznika s ostalih visokoobrazovnih ustanova iz Republike Hrvatske, za koje je za pohađanje programa u 2017. godini utvrđena školarina u smanjenom iznosu.
 
Iz programa 3 % osigurana su i sredstva za vanjsku analizu financijskog položaja i financijskog poslovanja Sveučilišta u Rijeci te analizu održivosti organizacijskih rješenja i strateških razvojnih opcija Sveučilišta u Rijeci, budući da je nova Uprava Sveučilišta procijenila da je nužno sagledavanje realnog stanja s obzirom na završen vrlo intenzivan ciklus odnosno ekspanziju u pogledu infrastrukture i EU projekata, a i utvrđivanje potrebe za eventualne zaokrete u smislu upravljanja.
 
Rektorica je iskoristila priliku najaviti formiranje Stručnog vijeća za internacionalizaciju i projekte - središnje stručno tijelo za poticanje, unapređenje, modernizaciju i razvoj znanstveno-istraživačkih i općih stvaralačkih aktivnosti Sveučilišta u Rijeci na međunarodnoj razini te Stručno vijeće za financije koje će raditi na unapređenju sustava upravljačkog računovodstva i financijskog izvještavanja, sustava unutarnje financijske kontrole, sustava financijskog planiranja financijskih izvještaja, kao i na harmonizaciji i unificiranju računovodstvenih postupaka sastavnica i Sveučilišta u priznavanju specifičnih i međusobnih transakcija. U sastavu stručnih vijeća bit će prodekani i zamjenici pročelnika odnosno osobe bliske postupcima donošenja odluka pri sastavnicama. 
 
Članovi Senata informirani su o tekućim postupcima vezanima uz prekoračenje obračunskog koeficijenata i planiranje realizacije radnih mjesta do kraja kalendarske godine nastavno na obavijest i upute ministrice Blaženke Divjak te o Nacrtu Odluke o nužnim uvjetima za ocjenu nastavne i stručne djelatnosti izbora ili reizbora u znanstveno-nastavna zvanja koju je Rektorski zbor uputio na savjetovanje sa zainteresiranom javnošću utvrdivši 17. srpnja kao rok očitovanja (poveznica).
 
Senat je obaviješten i o hodogramu evaluacije UNIRI znanstvenih potpora, posebnim pogodnostima koje Zagrebačka banka nudi zaposlenicima Sveučilišta u Rijeci u smislu povoljnih gotovinskih i stambenih kredita te povoljnim uvjetima za transakcijsko i kreditno poslovanje, kao i o nizu drugih pitanja vezanih uz tekuće poslovanje.
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk