Prijam na Rektoratu
Četvrtak, 20.07.2017.

četvrtak, 20. srpnja 2017.

Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija primila je na Rektoratu Sveučilišta skupinu profesora uključenih u interdisciplinarni projekt "Analiza i predikcija mikrobiološke kakvoće mora u priobalju".

Projekt je primjer interdisciplinarnog istraživanja unutar Sveučilišta, koje je rezultiralo visokim znanstvenim dosegom i objavom rezultata istraživanja u prestižnom znanstvenom časopisu Water Research, uz ciljanu primjenu rezultata istraživanja na korist lokalne zajednice na plažama na području Primorsko-goranske županije.

U suradnju riječkih znanstvenika i skupine prof. Igora Mezića (UC - Santa Barbara), u istraživanje su uključeni profesori s Medicinskog fakulteta: doc. dr. sc. Darija Vukić Lušić i doc. dr. sc. Dražen Lušić, dr. sc. Lovorka Bilajac i Neiro Bilajac; s Tehničkog fakulteta: izv. prof. dr. sc. Lado Kranjčević, prof. dr. sc. Senka Maćešić, Luka Grbčić; s Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a  doc. dr. sc. Željko Linšak, zamjenik ravnatelja; s University of California Santa Barbara prof. Igor Mezić, iz poduzeća AIMdyn Jadranka Mezi, CEO AIMdyn te s Instituta za oceanografiju i ribarstvo Split dr. sc. Slaven Jozić.


alt
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk