Održana 18. sjednica Senata

Održana je 18. izvanredna sjednica Senata

29. rujna u Rektoratu Sveučilišta održana je 18. izvanredna sjednica Senata. Rektor je izvijestio o sastanku užeg saziva Rektorskog zbora s ministrom dr. Fuchsom na kojem se raspravljalo  o Nacrtu Zakona o znanosti, visokim učilištima i sveučilištu, prijedlogu Ugovora o dodatnom financiranju diplomskih studija te o vanjskoj suradnji. O zadnja se dva pitanja raspravljalo i odlučivalo i u sklopu točaka Dnevnog reda sjednice.

Na sjednici su izabrana dva nova prorektora Sveučilišta; prof. dr. sc. Pavao Komadina za suradnju sa zajednicom i privredom te zapošljivost studenata te prof. dr. sc. Tonči Mikac za poslovne i integracijske procese. Članovi Senata su pljeskom pozdravili i nove predstavnike fakulteta u Senatu, ujedno i dekane istih s mandatom koji započinje 1. listopada ove godine, i to: prof. dr. sc. Herija Bezića s Ekonomskog fakulteta, prof. dr. sc. Serđa Kosa s Pomorskog fakulteta te prof. dr. sc. Gorana Turkalja s Tehničkog fakulteta. Čestitke i zahvale su upućene i članovima koji su do sada predstavljali Ekonomski, Pomorski, Tehnički i Učiteljski fakultet u Senatu.

U trajno zvanje redovitog profesora potvrđeni su prof. dr. sc. Zvonimir Kolumbić s Filozofskog te prof. dr. sc. Milovan Jovanović s Pravnog fakulteta.

Senat je, sukladno Ugovorima o financiranju troškova studija potpisanih s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, sastavnicama rasporedio akontirana sredstva (20%) doznačena za studente I. godine preddiplomskih, stručnih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija u ak. god. 2010./2011. te donio konačnu Odluku o raspodjeli sredstava za diplomske i integrirane preddiplomske i diplomske studije u ak. god. 2009./2010.

Senat je prihvatio i Rektorov prijedlog teksta Naputka o načinu izrade plana i obračuna naknade za rad vanjskih suradnika na sastavnicama Sveučilišta koji će Odbor za proračun u jednom obliku uvrstiti u Pravilnik o financijskom poslovanju Sveučilišta koji je u izradi. Naputkom je planiranje ukupnih sredstava za vanjsku suradnju moguće na dva načina; na teret Državnog proračuna u okviru redovne djelatnosti A 6210002 te na teret vlastitih sredstava. Sastavnice su obavezne planirati vanjsku suradnju uzimajući u obzir nastavna opterećenja svojih nastavnika i plan vanjske suradnje prethodno usvojen od strane Senata.

U sklopu paketa odluka  pravne regulative vezane uz Elaborat preseljenja na Kampus, Senat je donio Pravilnik Centra za mikro i nano znanosti i tehnologije te Temeljni dokument o politikama korištenja prostora u Kampusu Sveučilišta u Rijeci. Temeljnim dokumentom definiraju se prostorni kapaciteti i način njihova korištenja, obveze korisnika prostora te model financijskog pokrića operativnih troškova Kampusa.

Senat Sveučilišta na svojoj 18. sjednici pokrenuo je postupak osnivanja Jean Monnet interuniverzitetskog Centra izvrsnosti u Opatiji.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk