Međunarodna Jean Monnet Chair konferencija "Regulatorne agencije"
Petak, 01.10.2010.

Sveučilište u Rijeci (rektor prof. dr. sc. Pero Lučin) i Jean Monnet Katedra za europsko javno pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci (predstojnica prof. dr. sc. Nada Bodiroga-Vukobrat) aplicirali su na Lifelong Learning Programme - Call for Proposals 2010 (DG EAC/41/09) te im je Odlukom Europske komisije od 21. lipnja 2010. dodijeljen Jean Monnet Inter-University Centre of Excellence.

Sukladno informacijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, to je prvi centar izvrsnosti u Republici Hrvatskoj, kako u društvenim, tako i u prirodnim znanostima.

Ovom odlukom značajno priznanje dobili su kako Pravni fakultet u Rijeci, tako i Sveučilište u Rijeci.

Glavni cilj Centra izvrsnosti je okupljanje najboljih znanstvenih resursa pod vodstvom Sveučilišta u Rijeci, u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu te Jean Monnet Centrom izvrsnosti Sveučilišta Tor Vergata, Italija i Jean Monnet katedrom Sveučilišta Regensburg, Njemačka te Sveučilištima Verona, Münster, Johannes Kepler University Linz, Charles University Praha, University of Westminster, London, University of Edinburgh, University of Cologne i dr.  

Dodijeljivanje Jean Monnet Centra izvrsnosti je priznanje dosadašnjem radu i rezultatima Jean Monnet Katedre za europsko javno pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci pod vodstvom prof. dr. sc. Nade Bodiroge-Vukobrat te također i pridruženoj Jean Monnet Katedri za europsko javno pravo pod vodstvom prof. dr. sc. Siniše Rodina.

Glavni ciljevi Centra izvrsnosti su:

-          stvaranje multidisciplinarnog visokoškolskog obrazovanja na najvišoj razini (poslijediplomski i doktorski studiji) u području prava, ekonomije, filozofije, lingvistike;

-          stvaranje znanstvenog ozračja za vrhunske istraživače u području europskih studija;

-          stvaranje europski i svjetski prepoznatljivog programa cjeloživotnog obrazovanja (lifelong learning) za suce, pravnike, državne službenike;

-          stvaranje mogućnosti za mobilnost studenata iz cijelog svijeta prema Centru izvrsnosti;

-          stvaranje dokumentacijskog centra u području europskih studija. 

Kako bi se ostvarili predviđeni ciljevi, Centar izvrsnosti će organizirati seminare i konferencije, profesionalne workshopove na razini poslijediplomskih i doktorskih programa. Grad Opatija dao je Sveučilištu u Rijeci za potrebe Centra izvrsnosti na korištenje dva ureda i konferencijsku dvoranu u Villi Antonio u Opatiji. Ugledni profesori s najpoznatijih svjetskih sveučilišta već su potvrdili svoj dolazak i sudjelovanje u radu Centra izvrsnosti.

Jean Monnet Centar izvrsnosti dodjeljuje se u području europskih studija samo već priznatoj Jean Monnet katedri. 

Program Jean Monnet - Pravni fakultet Rijeka

 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk