Superračunala za razvoj inovacija
Četvrtak, 28.09.2017.

četvrtak, 28. rujna 2017.

U petak, 29. rujna 2017. u zgradi sveučilišnih odjela na Kampusu Sveučilišta u Rijeci bit će održana radionica Interreg Inno HPC projekta Centra za napredno računanje i modeliranje Sveučilišta u Rijeci. Cilj radionice je učiniti superračunalnu infrastrukturu dostupnijom malim i srednjim poduzećima, kako bi se ubrzao razvoj i inovacije.


U kasnijem stadiju projekta predviđen je i razvoj regionalnog HPC laboratorija za jednostavniji pristup superračunalnoj infrastrukturi. Ovom radionicom poduzetnici i svi zainteresirani sudionici saznat će prednosti i načine korištenja superračunala kao sredstva za razvoj inovacija.


Predavači će prezentirati primjere iz poslovanja gdje su uporabom superračunalne infrastrukture skratili vrijeme razvoja proizvoda ili usluge. Predavanja će pokušati dati  odgovore na pitanja poput isplativosti ulaganja u napredne programske pakete, najma superračunalne i druge ICT infrastrukture, uz osvrt na konkurentnost i poslovanje. Priče o uspjehu će biti prezentirane od strane renomiranih inozemnih i domaćih tvrtki.


Radionicom je predviđeno pokazati korištenje superračunalnih aplikacija u svrhu industrijskog istraživanja i razvoja novih proizvoda. Zaposlenici Centra za napredno računanje i modeliranje u suradnji s inženjerima iz Altaira demonstrirat će mogućnosti programskog paketa Hyperworks. Radionica može biti zanimljiva inženjerima koji su zaposleni na poslovima istraživanja i razvoja te znanstvenom osoblju sveučilišta.Više na  mrežnim stranicama Centra.


PROGRAM

 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk