Šesta generacija istraživača
Petak, 29.09.2017.

petak, 29. rujna 2017.

Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u Centru za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci (Center for Advanced Studies – South Eastern Europe – CAS SEE) jučer je održana inauguracija šeste generacije gostujućih istraživačica i istraživača.

U sljedećih će 5 mjeseci, tijekom sezone jesen/zima 2017./2018. nova generacija gostujućih istraživača raditi i boraviti na Sveučilištu u Rijeci i prezentirati svoj istraživački rad predstavnicima Sveučilišta, akademskoj zajednici i široj javnosti. Teme njihovog istraživačkog rada relevantne su za suvremena društveno-humanistička i politička pitanja, a to su: proizvodnja inkluzivnih društava i gradova te participativnih načina rukovođenja te kritička društvena teorija.

Novo generaciju istraživača pozdravile su rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija i izvršna direktorica Centra izv. prof. dr. sc. Sanja Bojanić.


Budući da postoji značajna i rastuća potreba društva za kritičkom raspravom i refleksijom o relevantnim regionalnim i globalnim fenomenima koji angažiraju znanstvenike, intelektualce, praktičare i širu zajednicu, a kako bi se pokrenulo regiju prema potpunoj integraciji u širi europski i globalni intelektualni i znanstveni prostor, CNS-JIE za cilj ima okupljati mlade istraživače koji unatoč doktorskim diplomama  i  izvrsnim  životopisima  ne  uspijevaju  pronaći  (trajna)  zaposlenja na sveučilištima  i znanstvenim institucijama u regiji i u Europi.

Istraživačice i istraživači će za vrijeme boravka u Rijeci, u skladu s odabranim temama istraživanja, biti uključeni u rad programskog pravca ''Slatko&Slano'', nositelj kojega je Centar za napredne studije, a u sklopu projekta ''Rijeka 2020 - Europske prijestolnica kulture''.

 

Gostujući/e istraživači(ce) 6. generacije CAS-a s pripadajućim temama istraživanja:


Món
ica Cano Abadía (Sveučilište u Zaragozi, Španjolska):

The Re-Radicalization of Critical Thinking: Toward a Global Social Justice


Gerrit Wegener 
(TU Berlin, Njemačka):

Continuous architecture. The most living act of memory


Olimpia Loddo
(Sveučilište u Milanu, Italija):

Investigation on the Ontology of Normative Pictures


Nataša Janković (Sveučilište u Beogradu, Srbija):

Architectural terRI[s]tories: Mapping the process of city transformation


Davide Pala
(Sveučilte u Torinu, Italija):

World Poverty, Radical Inequalities and Neo-Republicanism: What Does Non-Domination Normatively Demand and Institutionally Imply in regard to the Poorest?


C
arlo Burelli (Sveučilište u Milanu, Italija):

 A Theory of Order.
 

Javni pozivi / Javne rasprave

Trenutno nema aktualnih javnih poziva i javnih rasprava.
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk