Dobrodošlica za Erasmus studente
Srijeda, 04.10.2017.

srijeda, 4. listopada 2017.


Ured za mobilnost Sveučilišta u Rijeci je 4. listopada 2017. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u zgradi Građevinskog fakulteta organizirao informativni dan za dolazne Erasmus studente. Studente je pozdravila  rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija.

U zimskom semestru 2017./2018. na Sveučilištu u Rijeci studirat će 110 Erasmus studenata, a ukupno se u cijeloj akademskoj godini očekuje oko 250 dolaznih Erasmus studenata.

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u zimskom semestru 2016./2017. studirat će dvadeset i pet student iz Finske, Italije, Latve, Njemačke, Poljske, Španjolske, Velike Britanije, Portugala, Rumunjske i Bugarske.

Na Ekonomskom će fakultetu studijski boravak ostvariti trideset i pet studenata iz Latvije, Španjolske, Poljske, Turske, Bugarske, Finske, Litve, Francuske, Italije, Portugala, Rumunjske, Grčke i Slovačke.

Filozofski fakultet ugostit će trinaestero studenata iz Italije,Turske, Poljske, Njemačke i Slovenije.

Pomorski fakultet ugostit će četvero studenata iz Njemačke i Poljske.

Na Pravnom fakultetu studirat će četrnaestero studenta iz Italije, Češke, Slovačke i Poljske.

Tehnički fakultet ugostit će dva studenta iz Francuske i Poljske.

Dva studenta iz Španjolske ostvariti će studijski boravak na Učiteljskom fakultetu.

Četvero studenta iz Litve i Španjolske ugostit će Odjel za informatiku.

Na Građevinskom fakultetu studirati će četiri studenata iz Francuske.

Na Fakultetu zdravstvenih studija studirati će sedmero studenata iz Slovačke, Poljske i Portugala.

Osim Erasmus studenata iz Europske unije, informativnom danu su prisustvovali i CEEPUS studenti, studenti koji dolaze na stručne prakse na Medicinski fakultet, studenti iz Rusije koji studiraju na Ekonomskom fakultetu u okviru KA107 projekata te sedmero studenata koji su došli na Filozofski fakultet temeljem stipendija MZO-a i Državnoga ureda za Hrvate izvan RH.

Studentima su se obratile rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija i Maša Šašinka, voditeljica Ureda za mobilnost,te im zaželjele uspješan, koristan, a ujedno i zabavan boravak na mobilnosti.

Ured za mobilnost održao je prezentaciju o Sveučilištu u Rijeci te upoznao studentice i studente sa svim praktičnim stvarima vezanim uz studij i boravak u Rijeci i Republici Hrvatskoj.

Članovi Erasmus Student Networka Rijeka studente su upoznali s aktivnostima ESN-a Rijeka, a voditeljica Riječke kroatističke škole, Željka Macan te lektorica Sandra Jukić studentima su predstavile mogućnost upisa na tečajeve hrvatskog jezika.

Studenti su se u pratnji svojih hrvatskih kolega iz Erasmus Student Networka Rijeka nakon službenog dijela informativnog dana uputili na turističko razgledavanje Rijeke i Opatije.

Svim studentima želimo sretan početak studiranja na Sveučilištu u Rijeci!

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk