3D Experience STEM Lab
Srijeda, 11.10.2017.

 

srijeda, 11. listopada 2017.

Na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, povodom potpisivanja Sporazuma o osnivanju 3D Experience STEM Laba između Fakulteta te tvrtki AITAC i CADCAM Grupe održan je prigodan program prezentacija i prikazi CAD mogućnosti 3D Experience platforme namijenjene studentima strojarstva, brodogradnje, elektrotehnike i računarstva.

Uz svečano otvaranje 3D Experience STEM Laba, opremljenog najmodernijom tehnologijom za konstruiranje, prezentiran je i cijeli niz CAD mogućnosti nove 3D Experience platforme u integraciji s računalnom opremom (virtualna stvarnost, rješenje Marine&Offshore namijenjeno brodogradnji).

Zainteresirani posjetitelji isprobali su novu platformu uz stručno vodstvo, a s HTC Vive uređajem za virtualnu stvarnost zakoračili su u unutrašnjost najsloženijih sklopova na 3D Experience platformi te upoznali humanoidnog robota Poppy kojeg su napravili studenti pomoću 3D Experience platforme i tehnologije 3D printanja.

Kroz partnersku suradnju s tvrtkama AITAC i CADCAM Grupom, Fakultetu se na razdoblje od 10 godina osiguravaju akademske licence nove 3D Experience platforme za konstruiranje i razvoj proizvoda.

Opremanjem 3D Experience STEM Lab-a sveobuhvatnom poslovnom platformom koja objedinjuje razne brendove i rješenja tvrtke Dassault Systemes, koju zastupa CADCAM Grupa, studentima Tehničkog fakulteta omogućeno je da idu u korak s razvojem tehnologija za konstruiranje i razvoj proizvoda. Tvrtka AITAC, koja se primarno bavi projektiranjem u brodogradnji i pružanjem konzultatnskih usluga iz područja implementacije 3D Experience rješenja za potrebe brodogradnje, aktivno koristi ista rješenja u svakodnevnom poslovanju.

Cilj ovog projekta je privući studente da prošire svoja znanja s novim tehnologijama kako bi postali konkurentniji na tržištu rada, ali i bolji kandidati za potencijalna nova radna mjesta u AITAC-u.  Osim CAD funkcionalnosti za 3D konstruiranje, 3D Experience platforma omogućuje integraciju svih procesa i podataka tijekom cijelog životnog ciklusa proizvoda u informacijsko okruženje s precizno definiranim ulogama i ovlastima korisnika, aplikacije za 3D konstruiranje, modeliranje i simulacije, kao i aplikacije za inteligentno upravljanje podatcima tj. pretraživanje i sistematizaciju podataka. Povezuje inženjere, projektante, dizajnere, menadžere, marketing, prodaju te druge odjele i lokacije u integrirano kolaborativno okruženje. 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk