Rektorica na UB Forumu na Visu
Petak, 20.10.2017.


petak, 20. listopada 2017.

Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija sudjelovala je na Konferenciji pod nazivom ''Dualno obrazovanje, praksa, poduzetništvo i zapošljivost u fokusu'' University-Business Foruma na otoku Visu, održanog 19. i 20. listopada 2017.

Hrvatska je po prvi puta domaćin ovog Foruma, koji je okupio predstavnike europskih i hrvatskih visokoobrazovnih institucija, poslodavaca, ministarstava i agencija, koji su usporedili hrvatska i europska iskustva te moguće sektorske preporuke u području visokog obrazovanja i gospodarstva, odnosno tržišta rada.

Govornici na forumu bili su: ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić,  dr. Ivana Modena, osnivačica i predsjednica švicarske poslovne škole Sustainability Management School (SUMAS), koja je prva na svijetu počela izvoditi studije upravljanja održivim razvojem, zatim Ivica Mudrinić, predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost i dr. Doris Pack, donedavna predsjednica Odbora za kulturu i obrazovanje Europskog parlamenta i predsjednica Savjeta VERN'a.

Na panel-diskusijama i radionicama sudjelovali su rektori sveučilišta u Rijeci i Splitu, Sveučilišta VERN', predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Hrvatske udruge poslodavaca, EURASHE – Europske udruge visokih učilišta, stručnjaci za obrazovanje, gospodarstvo i tržište rada sa visokih škola i institucija iz Njemačke, Grčke, Francuske, Nizozemske, SAD-a, Slovačke, Irske i Hrvatske, predstavnici državnih agencija i uspješnih tvrtki i studenti.

Sudionici su razmijenili iskustva i primjere dobre prakse o dualnom obrazovanju, usklađivanju binarnog obrazovnog sustava s potrebama tržišta rada, učenju uz rad, međunarodnoj praksi, ulozi visokih škola u praćenju zapošljivosti studenata, ulozi gospodarstva i politike u poticanju poduzetništva na fakultetima, socijalnom poduzetništvu i inovacijama te obrazovanju za poduzetništvo.

University-Business Forum je pokrenut 2008. godine, kao europska inicijativa za poticanje modernizacije visokog obrazovanja te suradnje između obrazovnog sektora i gospodarstva, a time i širu implementaciju strategije ''Europe 2020''. Prvi University-Business Forum u Hrvatskoj i regiji partnerski organiziraju Europska komisija i VERN’, u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca, Sveučilištima u Rijeci i Splitu te uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

Više informacija na službenoj internetskoj stranici http://www.ubforum-croatia.eu/

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk