Predstavljena platforma InCites
Petak, 20.10.2017.

petak, 20. listopada 2017.

Danas je na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održana prezentacija pod nazivom ''Prema 2020. godini - povećanje vidljivosti riječkog sveučilišta''. Predstavnici tvrtke Clarivate Analytics (bivši Thomson Reuters) kroz prezentaciju su prikazati alat InCites za evaluaciju istraživačkog rada, koji se temelji na podatcima o citiranosti i omogućuje znanstveno-istraživačkim ustanovama da analiziraju svoju znanstvenu produktivnost i uspoređuju je širom svijeta na svim organizacijskim razinama – individualnog istraživača, institucije, časopisa, znanstvene discipline, na nacionalnoj ili međunarodnoj razini. Bit će prikazano kako je kroz InCites moguće pratiti što se događa na Sveučilištu u Rijeci.

Prisutne je pozdravio prorektor za znanost izv. prof. dr. sc. Alen Ružić, u ime rektorice prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržije te zahvalio ravnateljici Sveučilišne knjižnice Senki Tomljanović na ovoj inicijativi.

Marko Zovko i Massimiliano Carloni iz tvrtke Clatitive Analytics predstavili su djelatnicima Sveučilišta svoj proizvod.

Platforma InCites povezana je s platformom Web of Science i inkorporirana u taj servis, a njezin sadržaj se ažurira jednom mjesečno. Trenutno se na platformi može provesti usporedba s oko 8 tisuća institucija u svijetu. Sve što je indeksirano na platformi Web of Science moguće je analizirati.

U demonstraciji je bilo moguće uočiti neke primjere dobre prakse korištenja ovoga alata te uočiti da riječko sveučilište nažalost nije adekvatno indeksirano. Po završetku prezentacije dogovoreno je da će Sveučilištu u Rijeci biti omogućeno testno korištenje ovog alata na razdoblje od mjesec dana te da će, po potrebi, biti organizirani i webinari za edukaciju korisnika. 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk