Otvoreni Dani Učiteljskog
Petak, 27.10.2017.

petak, 27. listopada 2017.

Na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci održana je svečanost otvaranja prvih Dana Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i predstavljena je monografija ''Učiteljski fakultet 2006. – 2017.'' Učiteljski fakultet slavi jedanaest godina svojeg samostalnog djelovanja. Dekanica izv. prof. dr. sc. Lidija Vujičić i rektorica prof. dr. sc. Snjažana Prijić Samaržija održale su pozdravne govore.

''S jedanaest godina samostalnog djelovanja naš Fakultet po prvi puta obilježava Dane Fakulteta. Današnji Učiteljski fakultet slijednik je Visoke učiteljske škole u Rijeci i Visoke učiteljske škole u Gospiću, koje su do 2006. djelovale kao sastavnice Sveučilišta u Rijeci. Godine 2006. Senat osniva Učiteljski fakultet, 2011. uselili smo u novu zgradu na Kampusu. U ovim, znatno poboljšanim radnim uvjetima, omogućeno nam je da gradimo instituciju na suvremenoj europskoj razini. Naša je vizija biti među vodećim institucijama u području odgoja i primarnoga obrazovanja'', istaknula je dekanica.

''Iako je Učiteljski fakultet jedna od naših najmlađih sastavnica, vrlo smo ponosni na nju, kao i na Centar za istraživanje djetinjstva koji djeluje pri Fakultetu. Kruna kvalitetnog rada djelatnika Fakulteta predstavlja i prošlogodišnje istraživanje o zadovoljstvu studenata, prema kojem je UFRI najbolje ocijenjen među sastavnicama i ocijenjen najboljom ocjenom. Danas kada mladi napuštaju našu zemlju, a rad naših odgajatelja, učitelja i nastavnika ne cijeni se dovoljno, svima nam je zadaća raditi na poboljšanju statusa obrazovnih djelatnika, jer to je područje, pokazuju iskustva, iznimno važno. Želim zahvaliti i čestitati svim upravama, nastavnicima, djelatnicima i studentima Učiteljskog fakulteta a posebno dekanicama: Aleksandri Pejčić, Vinki Uzelac, Jasni Krstović i Lidiji Vujičić tajnici Ureda dekanice Heleni Smokrović i donedavnom tajniku Fakulteta Veljku Grozdaniću'', zaključila je rektorica i poželjela uspješan rad skupu.

 

 

PROGRAM 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk