Smotra glumačkih akademija
Četvrtak, 02.11.2017.

četvrtak, 2. studenog 2017.
Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci organizira četvrto izdanje Smotre glumačkih akademija, međunarodnu manifestaciju koja ove godine okuplja studente sa sveučilišta u Zagrebu, Grazu, Hamburgu i Mississippiju, uz domaćine, studente Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.


Od 3. do 5. studenog 2017. publika će vidjeti pet predstava kojima će se predstaviti mladi glumci i glazbenici s pet sveučilišta.


Smotru otvara ''Putovanje…'' autora i izvođača s Mississippi University for Women. Predstava koja propituje pitanja identiteta, imigracije, predrasude o strancima i drugačijima na programu je u Filodrammatici u petak, 3. studenog s početkom u 19 sati.
Večer nastavljaju riječki studenti koji u Palachu u 21 sat igraju sad već kultni ''Bert Cabaret'' kojim obilježavaju stogodišnjicu Oktobarske revolucije. Prva večer završava druženjem u Palachu uz vesele zvuke DJ-a Matt the Sunnyja.

Drugog dana manifestacije na programu su dvije predstave nastale ove jeseni na radionicama u suradnji studenata sveučilišta iz Graza, Hamburga i Rijeke. U predstavama "_"@pling.br i War(m)Up glumci i glazbenici s Umjetničkog sveučilišta u Grazu, Visoke škole za kazalište i glazbu iz Hamburga te Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci istražuju što znači biti glumica danas, kakav je odnos između rada i privatnog života u tom intenzivnom zanimanju, odakle se crpi inspiracija za emocije koje mladi ljudi nisu nikada iskusili. Predstave su na programu u subotu, 4. studenog u 20 i 21 sat u Filodrammatici

Smotru glumačkih akademija zatvara gostovanje Akademije dramske umjetnosti iz Zagreba, klase Bobe Jelčića, s Ibsenovom ''Norom, lutkinom kućom'' u izvedbi studenata diplomskog studija Glume. Ibsenova Nora u ovoj izvedbi postaje intimna drama u kojoj se rečenice i stanja iznose prigušeno ma koliko zapravo bili intenzivni, dok ono najvažnije ostaje neizgovoreno. Predstava je na programu u Filodrammatici u nedjelju, 5. studenog s početkom u 19 sati.

Ulaz na sve predstave je slobodan, uz prethodnu najavu na e-adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk