Posjet francuske delegacije

petak, 10. studenog 2017.

Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija i prorektor za organizaciju i upravljanje infrastrukturom prof. dr. sc. Goran Turkalj ugostili su u četvrtak, 9. studenog 2017. na Rektoratu francusku delegaciju koju su činili: ravnatelj Francuskog instituta u Hrvatskoj i savjetnik za suradnju i kulturnu djelatnost u Francuskom veleposlanstu u Zagrebu g. Guillaume Colin gđa Jasna Bas, ataše za znanstvenu i sveučilišnu suradnju i gđa Delphine Dufoix, ataše za europsku i administrativnu suradnju.

Rektorica je francuske goste izvijestila o izvođenju nastave francuskog jezika na UNIRI, pri čemu je ustanovljeno da daljnja nastava na FFRI i FMTU ovisi o financijskim mogućnostima i francuskim lektorima.

Francuski partneri predložili su dva oblika suradnje: u vidu budućeg projekta Ministarstva znanosti i obrazovanja, kojim se podupire internacionalizacija i suradnju sa stranim visokoškolskim institucijama, a onda i u vidu EKP Rijeka 2020 i suradnje s Gradom Rijekom.

Raspravljalo se i o mogućnostima uspostavljanja studijskih programa na engleskom jeziku u vidu kulturnog menadžmenta i kulturne politike, gdje bi u suradnji s francuskim visokoškolskim institucijama Sveučilište u Rijeci otvorili francuskim studentima, što bi činilo temelj za jačanje francuskog jezika i uspostavljanje nastave francuskog jezika na UNIRI.

Partneri su predložili posjet rektorice Francuskoj i tamošnjim sveučilištima, kako bi imala prilike upoznati francuske strateške institucionalne partnere s kojima bi se suradnja ostvarila.

Rektorica je istaknula kako je francuski jezik iznimno važan za riječke studente koji traže poslovne prilike u turizmu i ugostiteljstvu kao i za studente Pravnog fakulteta, za koje bi poznavanje francuskog jezika označavalo i profesionalne prilike za rad u institucijama Europske unije u Briselu.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk