Donirajte umjetnička djela
Srijeda, 15.11.2017.

srijeda, 15. studenog 2017.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci i tvrtka Metis d.d. organizatori su tradicionalne donatorske aukcije slika, čije će peto izdanje biti održano u srijedu, 6. prosinca 2017. u 19 sati u konobi Tarsa na Strmici na Trsatu.

Ove godine sredstva se prikupljaju za područje zdravstva, socijalne skrbi, obrazovanja i umjetnosti, odnosno četiri institucije – Dječju bolnicu Kantrida, Dnevni centar za rehabilitaciju Slava Raškaj, Zakladu Sveučilišta u Rijeci, te Akademiju primijenjene umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Ova inicijativa ima nekoliko ciljeva, u prvom redu povezati različite dionike lokalne zajednice (donatori, akademska zajednica, umjetnici, studenti itd.) u promociju i razvoj filantropske kulture. Osim navedenog, Zakladina donatorska aukcija slika ima i dugoročni aspekt razvoja lokalne zajednice kroz ulaganje prikupljenih sredstava u inovativne studentske, obrazovne i društveno senzibilizirane projekte.

U prethodne četiri godine prikupljeno je više od 350 tisuća kuna, a sredstva su dodijeljena nizu institucija socijalne i zdravstvene namjene (Centar za rehabilitaciju Rijeka, Klinika za pedijatriju KBC-a Rijeka, Dom za starije i bolesne psihičke osobe Turnić, Dječji dom Ivana Brlić Mažuranić, Dnevni centar za rehabilitaciju Slava Raškaj Rijeka), kao i u znanstvene svrhe kroz Zakladin fond Studenti za društvo znanja , te opremanje  Centra za biomodeliranje i inovacije u medicini Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. 

Ukoliko ste u mogućnosti umjetničkim djelom podržati ovu humanitarnu akciju ili pak prigodnim poklonom doprinijeti ponudi tombole, ljubazno molimo da se javite u Zakladu Sveučilišta na telefon 051 406 575 ili na e-adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk