Institut za razvoj obrazovanja organizira 6. Sajam stipendija
Utorak, 12.10.2010.
Sajam stipendija 2010.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) organizira 6. Sajam stipendija u srijedu, 20. listopada 2010. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, od 10 do 18 sati. Sajam stipendija središnji je nacionalni događaj u području visokog obrazovanja na kojemu će više od 30 uglednih hrvatskih i inozemnih institucija predstaviti oko 70 programa financijske potpore dostupnih hrvatskim građanima za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu. Putem ovih programa dodjeljuje se više od 4.000 pojedinačnih stipendija, od kojih oko 800 za studij u inozemstvu te ostatak za studij u Hrvatskoj. Cjeloviti program Sajma i popis izlagača dostupni su na www.stipendije.info.

Sajam stipendija 2010. događaj je koji promiče širenje pristupa visokom obrazovanju i poticanje mobilnosti hrvatske akademske zajednice putem programa stipendiranja te je najveći događaj ove vrste u Hrvatskoj. Na Sajmu stipendija 2010. sudjelovat će više od 30 uglednih hrvatskih i inozemnih institucija, među kojima hrvatska i strana visoka učilišta, državne institucije, veleposlanstva i strani kulturni centri, tvrtke te neprofitne organizacije (zaklade i udruge). Na ovogodišnjem Sajmu očekuje se više od 6.000 posjetitelja. U sklopu ovogodišnjeg Sajma bit će održan okrugli stol na temu Novosti u visokom obrazovanju: mjere za poticanje medjunarodne mobilnosti. Više detalja o Sajmu, okruglom stolu i izlagačima dostupno je na službenim internetskim stranicama Sajma www.stipendije.info.

Donatori i pokrovitelji Sajma su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH, Agencija za mobilnost i programe EU te Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Glavni partner Sajma je Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, strateški partner Sajma je časopis Banka, a akademski partner je Veleučilište VERN'. Ostali pokrovitelji Sajma su Rektorski zbor visokih učilišta RH, Agencija za znanost i visoko obrazovanje, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska udruga poslodavaca, Sveučilište u Zagrebu i Grad Zagreb. Medijski pokrovitelji Sajma su Večernji list, T-portal, Lider Press, H-Alter, MojFaks, Zagreb News, Antena Zagreb, MojPosao i EduCentar.net. Partneri u promociji su studentske organizacije AEGEE Zagreb, AIESEC, BEST Zagreb, CroMSIC Zagreb - Međunarodna udruga studenata medicine, ELSA Zagreb, Klub studenata sociologije Diskrepancija, Poligraf, Studenti za studente Split, Perpetuum Lab, HSA, Pravnik, IAESTE Croatia, eSTUDENT, IEEE - Hrvatska sekcija i Pravokutnik.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk