Predstavnici WB-a na Sveučilištu
Srijeda, 22.11.2017.

srijeda, 22. studenog 2017.

 

U prostorima STEPRI znanstveno-tehnologijskog parka na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održan je sastanak predstavnika Sveučilišta u Rijeci i predstavnika Svjetske banke. Sastanak je održan na inicijativu Svjetske banke jer je strategija partnerstva Svjetske banke s Hrvatskom za prethodno razdoblje netom završila i stoga Svjetska banka započinje proces konzultacija za pripremu nove strategije (Country Partnership Framework).

Cilj posjeta Rijeci i Sveučilištu u Rijeci je što bolje upoznati gospodarsko-društvenu situaciju u Hrvatskoj te uključiti u konzultacije što širi broj sugovornika i predstavnika društva.

Rektorica je upoznala predstavnicu Svjetske banke i njene suradnike s do sada ostvarenim ulaganjima i planom razvoja Sveučilišta,  kako na podizanju studentskog standarda i smještajnih kapaciteta, tako i nastavku ulaganja u nove programe i znanstvenu infrastrukturu i opremu.

Predstavnike Svjetske banke zanimao je i rad Znanstveno-tehnologijskog parka, jer je polovica ulaganja u STPEPRI financirana upravo iz programa STP1 nSvjetske banke te je STEPRI ocijenjen kao jedan od najuspješnijih projekata iz tog programa. Interes su predstavnici Svjetske banke pokazali i za projekt STEP 2 – izgradnju i opremanje znanstveno-tehnologijskog parka na području bivše rafinerije INA Mlaka, za čiju provedbu Sveučilište u Rijeci u partnerstvu s INA d. d. te Gradom Rijekom nastoji osigurati financiranje i provedbu.

 

Sastanku su prisustvovali:


ispred Svjetske banke

gđa Elisabetta Capannelli, direktorica Ureda Svjetske banke za Hrvatsku i Slovenij

g. Todor Milchevski, viši stručnjak za privatni sekto

gđa Ida Mahečić Bajović, osoba za odnose s javnošću

 

ispred Sveučilišta u Rijeci

rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija

prorektor za organizaciju i upravljanje infrastrukturom prof. dr. sc. Goran Turkalj

prof. dr. sc. Damir Zec, pomoćnik rektorice za poduzetništvo

direktor STEPRI znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci u Rijeci Boris Golob, mag. ing.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk