Održan Job Fair na RITEH-u
Utorak, 28.11.2017.

utorak, 28. studenog 2017.

Na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci u petak, 24. studenog održan je Sajam poslova (Job Fair) koji je objedinio prezentacije gospodarskih subjekata namijenjene studentima i prezentacije studija, laboratorija i ostalih mogućnosti Fakulteta namijenjenih učenicima srednjih škola.

U auli Tehničkog fakulteta studentima i potencijalnim budućim studentima se predstavio se čak 21 partner iz gospodarskog sektora. Na manifestaciji su tako sudjelovale tvrtke: HEP d. d. iz Zagreba, DANIELI-SYSTEC d. o. o. iz Labina, INETEC d. o. o. iz Zagreba, INFOBIP d. o. o. iz Vodnjana, NAVIS CONSULT d. o. o. iz Rijeke, TSI d. o. o. iz Rijeke, AITAC d. o. o. iz Kastva, BRODOGRADILIŠTE VIKTOR LENAC d. d. iz Rijeke, ULJANIK Grupa, Klimaoprema d. d. iz Samobora, ABB d. o. o. iz Zagreba, PK-Palfinger Kran d. o. o. iz Škrljeva, Coadria d. o. o. iz Rijeke, ELCON GERATEBAU d. o. o. iz Rijeke, CADCAM Grupa, Visage Technologies d. o. o. iz Zagreba, Daikin Hrvatska d. o. o. iz Zagreba, BAT Adria Cluster, Mep d. o. o. iz Rijeke, Petrol d. d. iz Ljubljane i IHC Engineering Croatia d. o. o. iz Rijeke.
Poduzeća su se studentima Tehničkog fakulteta predstavile putem štandova i svojih izlaganja i prezentacija. Pored promotivnih materijala, neka su poduzeća prezentirala studentima i mali dio opreme koja je neizostavna u njihovom svakodnevnom radu. Direktnim kontaktom s predstavnicima iz gospodarstva budućim je mladim inženjerima, koje uskoro čeka susret s tržištem rada, omogućen jedinstven uvid u razne mogućnosti za početak poslovnog života u realnom sektoru. Na ovaj se način i tvrtkama iz našeg okruženja, a i šire, omogućilo da se u najboljem svjetlu prezentiraju novim generacijama stručnjaka, koji će zasigurno predstavljati vrijedan dodatak njihovim poslovnim timovima. Ovakav način interakcije sa studentima su kako domaći, tako i strani poslodavci prepoznali kao izrazito važan jer iz svojih dosadašnjih iskustava mlade inženjere koji izlaze s Tehničkog fakulteta u Rijeci  vrednuju kao visokokvalitetan i tražen kadar. Iz tog razloga se ti mladi budući stručnjaci vrlo brzo zaposle kako u našem okruženju, tako i u inozemstvu, a nije rijetkost da prve ponude za stipendiranje ili radni odnos dobiju već kao studenti na višim godinama studija prije samog stjecanja diplome.

Kako bi se pomlađivanje gospodarstva mladim kadrovima događalo kontinuirano, potrebno je nastaviti s obrazovanjem novih generacija, iz kojeg razloga je ova manifestacija uključila i prezentaciju studija i laboratorija Fakulteta. Navedeni dio manifestacije je bio namijenjen svima zainteresiranima, a pogotovo srednjoškolcima, koji su se ove godine odazvali u velikom broju. Tako je manifestaciju posjetilo približno 300 učenika iz Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci, Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina, Gimnazija Andrije Mohorovičića iz Rijeke, Tehničke škole za strojarstvo i brodogradnju iz Rijeke, Srednje škole za elektroniku i računalstvo iz Rijeke, Tehničke škole Pula iz Pule, Srednje škole Andrije Ljudevita Adamića iz Rijeke, Prve riječke hrvatske gimnazije iz Rijeke, Gimnazije Eugena Kumičića iz Opatije, Srednje škole Slunj iz Slunja i Ekonomske škole Mije Mirkovića iz Rijeke. Učenici su se upoznali s raznim mogućnostima Fakulteta, različitim studijima, mogućnostima zaposlenja nakon završetka studija i laboratorijima opremljenim najsuvremenijom opremom. Srednjoškolci su tako dobili bitna saznanja koja će im biti od velike koristi pri odabiru njihovog budućeg smjera školovanja, a pri tome će im zasigurno pomoći i iskustvo studiranja na Fakultetu iz ''prve ruke'' koje im je približio predsjednik Studentskog zbora Tehničkog fakulteta u svojem kratkom izlaganju.

Cilj Sajma poslova je bio kroz zaokruženu priču prezentirati prednosti studiranja na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, među kojima treba istaknuti suvremenu opremu i načine usvajanja znanja. Ništa manje bitni su i pozitivna, poticajna i kreativna sredina za učenje, ali i druženje i stjecanje novih kontakata.  Neizostavni benefiti su i upoznavanje mladih generacija s daljnjim mogućnostima za profesionalni rast za koje su predispozicija studijski programi Tehničkog fakulteta u kombinaciji s kontinuiranom interakcijom s gospodarstvom.


 

Javni pozivi / Javne rasprave

Trenutno nema aktualnih javnih poziva i javnih rasprava.
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk