OPULJP: Otvoren natječaj za Poziv „Internacionalizacija visokog obrazovanja“
Dana 4. prosinca 2017. objavljen je Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Internacionalizacija visokog obrazovanja“. Rok za prijavu projektnih prijedloga je 5. ožujka 2018. godine. 

Ovim Pozivom pridonosi se kvaliteti i relevantnosti visokog obrazovanja kroz internacionalizaciju - razvojem i uspostavom združenih studija (diplomskih i poslijediplomskih) na stranim jezicima te razvojem studijskih i/ili obrazovnih programa te modula i kolegija na stranim jezicima u području prirodnih, biotehničkih i tehničkih znanosti, biomedicine i zdravstva, kao i promociji visokih učilišta iz Republike Hrvatske u inozemstvu za privlačenje većeg broja stranih studenata i nastavnika.
 
S obzirom na mali broj studija na stranim jezicima te združenih studija koje izvode hrvatska i inozemna visoka učilišta ovaj Poziv je ključan preduvjet za daljnju internacionalizaciju sustava visokoga obrazovanja u Hrvatskoj kao i za unapređenje kvalitete visokoga obrazovanja kroz internacionalizaciju. Internacionalizacija je posebno važna za područja prirodoslovlja, inženjerstva i matematike (tzv. STEM) u kojima postoji velika potreba za povećanjem broja diplomiranih.
 
Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog Poziva su javna i privatna visoka učilišta. Partnerstvo na projektu je obavezno, a prihvatljivi partneri su javna i privatna visoka učilišta, ustanove, znanstvene organizacije, organizacije civilnog društva, organizacije za obrazovanje odraslih. Ciljne skupine su studenti, nastavno i nenastavno osoblje visokih učilišta. 

Ukupan iznos Poziva je 50.000.000,00 kuna od čega je minimalni iznos potpore po projektu 400.000,00 kuna, a maksimalni iznos potpore po 1.800.000,00 kuna. 

Više o uvjetima natječaja te dokumentaciji Poziva možete pogledati ovdje. 
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk