Tršćanska delegacija
Utorak, 05.12.2017.

utorak, 5. prosinca 2017.

U ''Akvariju'' na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u ponedjeljak, 4. prosinca 2017. održan je susret uprave Sveučilišta u Trstu na čelu s rektorom prof. Mauriziom Fermegliom s upravom Sveučilišta u Rijeci, pod nazivom ''Znanost i kultura – Trst i Rijeka 2020.''

Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, u pratnji prorektora, ugostila je delegaciju s tršćanskog Sveučilišta, rektora prof. Fermegliu, njegovog zamjenika i prorektore.

Godina 2020. značajna će biti, kako za Rijeku, tako i za Trst. Te će godine Rijeka ponijeti titulu Europske prijestolnice kulture, a Trst Europske prijestolnice znanosti.

Nakon uvodnih obraćanja rektorice Prijić Samaržije i rektora Fermeglie, izlaganja o planovima i projektima Rijeke kao Europske prijestolnice kulture 2020. godine održali su: gđa Irena Kregar Šegota iz poduzeća Rijeka 2020 d. o. o., izv. prof. dr. sc. Rajka Jurdana Šepić s Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci i Ida Križaj Leko, arhitektica.

Nakon izlaganja u ''Akvariju'' uvaženi su gosti razgledali laboratorije Odjela za biotehnologiju i superračunalo ''Buru''.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk