Čestitke prof. dr. Volareviću na iznimnom priznanju
Petak, 15.10.2010.
Iz iznimno bogatog životopisa prof. dr. sc. Siniše Volarevića izdvajamo:

Prof. dr. sc. Siniša Volarević

Rođen je 1962. u Splitu. Diplomirao je 1987. na Medicinskom fakultetu, Sveučilišta u Zagrebu (Studij u Splitu). Doktorirao je 1994. na Medicinskom fakultetu, Sveučilišta u Zagrebu iz područja biomedicinskih znanosti. Redoviti je  profesor i pročelnik Katedre/Zavoda za molekularnu medicinu i  biotehnologiju, Medicinskog fakulteta, Sveučilišta u Rijeci. Usavršavao se i radio na National Institutes of Health (Bethesda, SAD, 1988.-1992.),  Institute for Tumor Biology (Freiburg, Njemačka, 1993.),  Novartis (Basel, Švicarska, 1994.-1996.), Friedrich Miescher Institute (Basel, Švicarska, 1997.-2000.).

Od 2001.-2003 bio je prodekan za poslijediplomske studije, na Medicinskom fakultetu, Sveučilišta u Rijeci. Bio je član prosudbenih skupina Presadba gena i tkiva (2002.) i Biologija (2006.).

Osnovno područje znanstvenog zanimanja mu je molekularna i stanična biologija. U poslijednjih nekoliko godina njegov laboratorij intenzivno istražuje molekularne mehanizme regulacije rasta i diobe stanice, te njihove poremećaje u zloćudnim tumorima. Objavio je veći broj znanstvenih radova u vrhunskim svijetskim časopisima (Science, Genes and Development, Proceedings of the National Academy of Sciences USA, Molecular Cellular Biology, Journal of Experimental Medicine, Cell Cycle, Journal of Biological Chemistry itd.).

Član je Hrvatskog genetičkog društva, Hrvatskog društva za biokemiju i molekularnu biologiju i American Society for Microbiology.

Dobitnik je godišnje nagrade HAZU za 2006. godinu te godišnje nagrade za znanost za 2009. godinu.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk