Blagdanski prijam na Rektoratu

srijeda, 20. prosinca 2017.

Jučer, 19. prosinca 2017. na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održano je tradicionalno blagdansko primanje. Rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija uručila je zahvalnice nagrađenim znanstvenicima, umjetnicima i studentima, koji su tijekom kalendarske godine 2016. svojim radom i uspjesima doprinijeli ugledu i promicanju Sveučilišta u Rijeci.

 

Rektorica Prijić-Samaržija obratila se nagrađenima:

''Naši izazovi vezani su uz borbu za veće izdvajanje sredstava za znanost i visoko obrazovanje. U sadašnjim uvjetima razvoj je vrlo ograničen. Razvoj institucija opada, a mi na to moramo upozoravati, jer ulaganje u znanost i obrazovanje jamči gospodarski rast. Dužnost nam je ukazati na potrebu očuvanja akademskih vrijednosti, kao i skrbiti o akademskom integritetu. Progres ne smijemo uzeti 'zdravo za gotovo', a odgovornost prema javnom dobru moramo otvoreno zagovarati.

Upravo vi svojim radom promičete naše Sveučilište i danas slavimo vašu izvrsnost. Slavimo jednu zanemarenu vrlinu – entuzijazam, koji je suprotan pragmatičnosti i kalkulacijama; to je ona strast i vatra u vama koja vas tjera naprijed i kada je teško. Potreban je za izvrsnost težak i ustrajan rad, ali isto tako vi dobro znate da prilike ne dolaze same, nego ih moramo sami kreirati. Svakako da nagrade nisu cilj vaših napora, ali mi moramo prepoznati vrijednosti i na primjeren vam način zahvaliti. Vi ste naš ponos i zato vam hvala!'', zaključila je rektorica.

 

POPIS NAGRAĐENIH


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk