S Predsjednikom u novu akademsku godinu
Ponedjeljak, 04.10.2010.

Danas, u ponedjeljak 4. listopada, u zgradi Pravnog fakulteta svečano je obilježen početak akademske godine 2010./2011. Okupljenima se obratio dekan Pravnog fakulteta, prof dr. sc. Miomir Matulović, zaželjevši brucošima i ostalim studentima Sveučilišta uspješnu akademsku godinu. Na čestitke i želje Dekana nadovezao se ministar znanosti, obrazovanja i športa dr. sc. Radovan Fuchs. U kontekstu  razvoja Kampusa te Sveučilišta općenito, Ministar je napomenuo da su i Grad Rijeka i Ministarstvo svjesni nedostatka smještajnih kapaciteta za riječke studente, naglasivši da će se to pitanje ubrzo pokušati riješiti.

Rektor prof. dr. sc. Pero Lučin je u svom govoru studenticama i studentima zaželio dobrodošlicu na riječko Sveučilište, pozvavši ih da se uključe u aktivnosti koje Sveučilište nudi, da i na taj način steknu vještine, znanja i kompetencije koje će ih izgraditi u kvalitetne pojedince spremne na suočavanje s izazovima 21. stoljeća. Rektor je studentima poručio da želi da svojom kreativnošću i talentima sudjeluju u stvaranju modernog europskog sveučilišta kakvo riječko Sveučilište želi biti.

Predsjednik Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Josipović u svojem je pozdravu brucošima poručio da kreću u avanturu te da ih čeka izazov koji će im pomoći u ostvarenju životnih ambicija. Izrazio je zadovoljstvo i čast što akademsku godinu otvara upravo na riječkom Sveučilištu, koje smatra jednim od najpropulzivnijih u Hrvatskoj. U svom govoru Predsjednik je pečat stavio na korupciju koja nagriza naše društvo; on vjeruje u nove generacije za koje smatra da neće pristati na sveprisutni sustav korupcije te da će se protiv iste zdušno i kontinuirano boriti. Dr. Josipović vjeruje da Republika Hrvatska hoće i može proces oporavka završiti do 2012. godine, kada će postati članica Europske unije. Budući da su sve zemlje prosperiteta upravo one koje znaju cijeniti znanje, nada se da će i Republika Hrvatska prepoznati važnost znanja, jer ono je budućnost. Važno je naučiti vrednovati i cijeniti trud, što će nam biti vrlo potrebno kada Republika Hrvatska postane članica Europske unije. Svoj govor Predsjednik je završio porukom studentima da iskoriste priliku koju su dobili te postanu motor razvitka Republike Hrvatske.

Nakon govora, Predsjednik je odgovarao na pitanja okupljenih studenata, a u sklopu ovog službenog posjeta riječkom Sveučilištu, prisustvovaj je i otvorenju Jean Monnet Centra izvrsnosti Katedre za europsko javno pravo Pravnog fakulteta u opatijskoj Villi Antonio (Novinarski dom). Prije svečanosti otvaranja nove akademske godine, predsjednik Josipović je posjetio Rektorat Sveučilišta, gdje se upisao u Knjigu utisaka.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk