Prezentacija projekta ''Galeb''

 

petak, 26. siječnja 2018.Drage studentice i studenti! Želite se baviti ilustracijom, dizajnom, pisanjem i uređivanjem publikacija ili pak organizacijom radionica, sve u sklopu velikog europskog projekta? Dođite na prezentaciju i razgovor o sudjelovanju u izvedbi projekta ''Galeb'' (punog imena ''Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine''), koja će biti održana u ponedjeljak, 29. siječnja 2018. s početkom u 17 sati u Cafe baru ''Akvarij'' Studentskog centra na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, Ulica Radmile Matejčić 5.

U sklopu prezentacije saznat ćete na koji se način možete angažirati na projektu, dobiti nova znanja, kontakte, iskustva i skupiti dodatne ECTS bodove.

Projekt, čiji je nositelj Grad Rijeka, uz partnere: Turističku zajednicu grada Rijeke i Sveučilište u Rijeci, predstavlja integrirani razvojni projekt grada temeljen na revitalizaciji i zaštiti reprezentativnih spomenika industrijske baštine na području grada Rijeke i unaprjeđenje upravljanja industrijskom baštinom. U sklopu velikog projekta obnove, u svojoj 4. inkarnaciji ''Galeb'' će biti u potpunosti restauriran i prenamijenjen u brod-muzej, a zajedno s Palačom Šećerane sadržavat će postav Muzeja grada Rijeke.

Fokus aktivnosti partnera u provedbi projekta - Sveučilišta u Rijeci jest znanost i edukacija i bitnim dijelom motorni brod ''Galeb''.

''Galeb'' je brod iznimne povijesti. Izgrađen i porinut 1938. godine u brodogradilištu Ansaldo u Genovi. Izvorna mu se namjena s vremenom bitno izmijenila pa je od transportnog broda Ramb III za prijevoz južnog voća postao vojni brod, prvo kao prateća krstarica, a potom kao njemački minopolagač Kiebitz te na koncu školski brod za obuku mornara koji je povremeno plovio u funkciji ''jahte'' predsjednika SFRJ. Brod je imao burnu sudbinu: od potpunog razaranja pramca i njegove obnove 1941.-1943. godine, do teškog oštećenja u bombardiranju i potapanja u riječkoj luci 1944., nakon čega je ležao potopljen gotovo cijelo desetljeće. U Hrvatskoj je naširoko poznat kao jedno od ključnih mjesta razvoja Nesvrstanih.

Jedna od glavnih aktivnosti projekta vezanih uz Sveučilište u Rijeci jest ispričati priču o ''Galebu'' na uzbudljiv i maštovit način, kako to ona i zaslužuje.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk