Posjet bračnoga para Meuniera


utorak, 13. veljače 2018.

Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci u ponedjeljak, 12. veljače 2018. održan je nastupni posjet francuskih veleposlanika bračnoga para Njihovih Ekselencija Philippea i Corinne Meunier u pratnji g. Guillaumea Colina, ravnatelja Francuskog instituta u Hrvatskoj i savjetnika za suradnju i kulturnu djelatnost.

Francuske visoke goste ugostili su rektorica Sveučilišta prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, prorektor za organizaciju i upravljanje infrastrukturom prof. dr. sc. Goran Turkalj i Iva Tijan iz Ureda za međunarodne odnose.

Predstavnici Sveučilišta I Njihove Ekscelencije vodili su razgovore o dosadašnjim suradnji Francuske i Hrvatske, odnosno Sveučilišta u Rijeci i obrazovnim institucijama u Francuskoj; o suradnji znanstvenika i studenata.

Francuski su veleposlanici izrazili želju za pozivanjem rektorice Prijić Samaržije u Francusku te organizacijom posjeta nekom od francuskih sveučilišta s ciljem sklapanja direktnih kontakata s francuskim visokoškolskim institucijama, a u svrhu uspostave i razvoja međusveučilišne hrvatsko-francuske suradnje.

Veleposlanici Meunier predstavili su programe za kulturni menadžment koji se nude u Francuskoj te osim kulturnog menadžmenta i francuske kontakte koji bi se mogli potaknuti u STEM području.

Rektorica najavila mogućnost osnivanja intersektorskog vijeća Sveučilišta u Rijeci za suradnju s Francuskom, što su veleposlanici i g. Colin pozdravili.

Razgovaralo se i o proširenju suradnje i razmjene studenata u sklopu programa Erasmus.

Veleposlanici su stavili naglasak suradnje na 3 ključna područja:

1. povezivanju studenata i mladih

2. mediteranskoj dimenziji obaju zemalja

3. isticanju kako Hrvatska i Francuska postoje i izvan glavnih gradova – Zagreba i Pariza i kako imaju cijeli niz mogućnosti za suradnju 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk