STIPENDIJE ZA NAJBOLJE SVEUČILIŠTE U EUROPI
Raspisan je natječaj za stipendije "OSI/University of Cambridge", koje će biti predstavljene na Sajmu stipendija 2010.
Hrvatskim studentima već jedanaestu godinu za redom nude se potpune stipendije u vrijednosti većoj od 150.000 HRK za studij na Sveučilištu u Cambridgeu.
Program stipendiranja "OSI/University of Cambridge" pruža mogućnost dobivanja potpune stipendije za diplomski studij na sveučilištu koje je dobilo priznanje kao najbolje sveučilište u Europi i jedno od pet najboljih sveučilišta na svijetu, prema uglednim rang listama svjetskih visokih učilišta Academic Ranking of World Universities  te Times Higher Education World University Ranking. Program u Hrvatskoj administrira Institut za razvoj obrazovanja, a novi natječaj objavljen je na internetskom portalu www.stipendije.info te će biti predstavljen na Sajmu stipendija, koji se održava u srijedu, 20. listopada od 10 do 18 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.
 
Institut za razvoj obrazovanja raspisao je natječaj za program stipendiranja za jednogodišnji diplomski studij u području humanističkih i društvenih znanosti na Sveučilištu u Cambridgeu. Program OSI/University of Cambridge 2011-12  zajednički financiraju Institut Otvoreno društvo i Sveučilište u Cambridgeu. Vrijednost svake stipendije viša je od 150.000 HRK, što pokriva školarinu, stanovanje, prehranu i putne troškove.
 
Glavni kriteriji za dodjelu stipendija su akademska izvrsnost i odlično poznavanje engleskoga jezika. Od kandidata se također očekuje da pokažu potencijal za vodstvo te da kao aktivni i odgovorni građani pridonose pozitivnim promjenama u društvu i stvaranju društvenog kapitala. Na ovaj se natječaj u razdoblju od 2001.do 2010. godine prijavilo 205 kandidata iz Hrvatske, a čak 23 hrvatska studenta/ice primilo je ovu prestižnu stipendiju.
 
Institut za razvoj obrazovanja već više od 10 godina administrira navedeni program stipendiranja u Hrvatskoj. Natječaj je objavljen na internetskom portalu www.stipendije.info, gdje se ujedno nalaze prijavni obrasci i dodatne informacije o programu. Ispunjeni prijavni obrasci i ostala dokumentacija moraju biti dostavljeni u Institut za razvoj obrazovanja, Preradovićeva 33/I, 10000 Zagreb, najkasnije do 19.studenog 2010.
 
Program stipendiranja Instituta Otvoreno društvo i Sveučilišta u Cambridgeu će biti predstavljen na Sajmu stipendija 2010. na štandu Instituta za razvoj obrazovanja. Sajam stipendija se održava u srijedu, 20. listopada 2010. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, od 10 do 18 sati.
 
Dodatne informacije o natječaju i postupku prijave možete dobiti u Institutu za razvoj obrazovanja, Preradovićeva 33/I, 10000 Zagreb (telefon: 01/4817-195; e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ; web: www.iro.hr). 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk