Dobro došli na UNIRI!
Srijeda, 07.03.2018.


srijeda, 7. ožujka 2018.

Ured za mobilnost Sveučilišta u Rijeci je danas, 7. ožujka 2018. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u zgradi Građevinskog fakulteta organizirao informativni dan za dolazne studentice i studente koji su, osmu godinu, u okviru programa Erasmus došli na studijski boravak na riječko Sveučilište.

Sveučilište je od 2011., od kada je Hrvatska u potpunosti uključena u program, ugostilo više od 800 dolaznih Erasmus studentica i studenata.

U akademskoj godini 2017./2018. na Sveučilištu u Rijeci studira 218 Erasmus studenata, od čega u ljetnom semestru njih 108.

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u ljetnom semestru 2017./2018. studirat će dvadeset šestoro studenata iz Španjolske, Finske, Njemačke, Slovenije, Italije, Poljske, Slovačke, Latvije, Litve, Rumunjske i Portugala.

Na Ekonomskom će fakultetu studijski boravak ostvariti trideset i jedan student iz Bugarske, Latvije, Poljske, Rumunjske, Italije, Slovačke, Finske, Češke, Njemačke i Turske.

Filozofski fakultet ugostit će dvadeset četvoro studenata iz Francuske, Poljske, Italije, Grčke, Portugala, Finske, Turske, Makedonije, Španjolske i Njemačke.

Pomorski fakultet ugostit će osmero studenata iz Grčke, Njemačke, Estonije, Španjolske i Poljske.

Na Pravnom fakultetu studirat će sedmero studentica i studenata iz Italije, Poljske, Slovačke, Austrije i Njemačke.

Tehnički fakultet ugostit će četvoro studenata iz Finske i Francuske.

Dvoje studenta iz Austrije i Francuske ostvariti će studijski boravak na Učiteljskom fakultetu.

Dvoje studenta iz Poljske ugostit će Odjel za informatiku.

Jedan student iz Austrije ostvariti će studijski boravak na Građevinskom fakultetu.

Na Odjelu za biotehnologiju studirat će četvoro studenata iz Španjolske, Finske i Italije.

Troje studenta iz Njemačke, Latvije i Češke studirati će na Akademiji primijenjenih umjetnosti.

Osim Erasmus studenata iz Europske unije, informativnom danu su prisustvovali i CEEPUS studenti, studenti koji dolaze na stručne prakse na Medicinski fakultet, studenti iz Rusije koji studiraju na Ekonomskom fakultetu u okviru KA107 projekata te studenti koji su došli na Filozofski fakultet temeljem stipendija MZO-a i Državnoga ureda za Hrvate izvan RH.

Studentima su se obratile prorektorica za studije i studente prof. dr. sc. Sanja Barić i Maša Šašinka, voditeljica Ureda za međunarodnu mobilnost, te im zaželjele uspješan, koristan, a ujedno i zabavan boravak na mobilnosti.

Ured za mobilnost održao je prezentaciju o Sveučilištu u Rijeci te upoznao studente sa svim praktičnim stvarima vezanim uz studij i boravak u Rijeci i Republici Hrvatskoj.

Članovi Erasmus Student Networka Rijeka studente su upoznali s aktivnostima ESN-a Rijeka, a voditeljica Riječke kroatističke škole Željka Macan te lektorica Sandra Jukić studentima su predstavile mogućnost upisa na tečajeve hrvatskog jezika.

Studenti su se u pratnji svojih hrvatskih kolega iz Erasmus Student Networka Rijeka nakon službenog dijela informativnog dana uputili na turističko razgledavanje Rijeke i Opatije.

Svim studenticama istudentima želimo sretan početak studiranja na Sveučilištu u Rijeci!

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk