Poziv na prijavu za dobivanje oznake Europske godine kulturne baštine
Tijekom 2018. godine organizirat će se aktivnosti i inicijative na europskoj, nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, kojima će se šira javnost nastojati zainteresirati za kulturnu baštinu i aktivno uključivanje u što veći broj događanja prema unaprijed definiranim temama.
 
Opći cilj je poticanje dijeljenja i uvažavanja Europske kulturne baštine, podizanje svijesti o našoj zajedničkoj povijesti i vrijednostima, kao i jačanje osjećaja pripadnosti zajedničkom europskom prostoru. 
 
Svi korisnici tekućih Erasmus + projekata, inicijativa ili događanja koji pridonose postizanju jednog ili više ciljeva Europske godine kulturne baštine mogu se prijaviti za dobivanje oznake Europske godine kulturne baštine. 
 
Oznaka Europske kulturne baštine daje pravo na korištenje vizualnog identiteta Europske godine kulturne baštine, uključujući logotip, slogan i hashtag, te će Erasmus + korisnicima pružiti povećanu vidljivost kroz promociju događanja na nacionalnoj i europskoj web stranici Europske godine kulturne baštine.
 
Oznaka se može dodijeliti za kulturna događanja ili nastupe, uz medijska događanja, izložbe, emisije; informativne, obrazovne ili kampanje podizanja svijesti; festivale, uključujući filmske festivale; konferencije, simpozije, rasprave na forumima; studije i istraživanja; radionice i usavršavanja; istraživačke aktivnosti; posjete i razmjene; kao i digitalne projekate i slično. 
 
Za dobivanje oznake Europske godine kulturne baštine korisnici Erasmus+ projekata trebaju ispuniti prijavni obrazac. Inicijative su prihvatljive za dodjelu oznake ako se odvijaju u razdoblju od 7. prosinca 2017. godine do 31. prosinca 2018. godine i doprinose postizanju jednog ili više ciljeva Europske godine kulturne baštine, kao što je navedeno u člancima 2. i 3. Odluke. 
 
Sve ostale informacije možete pročitajte na sljedećoj poveznici te u Smjernicama za dobivanje oznake Europske godine kulturne baštine. 
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk