Američki studenti u Rijeci

ponedjeljak, 26. ožujka 2018.

Prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Sanja Barić ugostila je danas, 26. ožujka 2018. na Rektoratu izv. prof. dr. sc. Christine A. Lai, koja predvodi skupinu studenata s američkog Državnog sveučilišta New York, koja boravi u tjednom volonterskom posjetu Rijeci, odnosno radu na projektu Civic ang Community Engagement in Rijeka. Uz prorektoricu bile su prisutne Patrizia Pelčić, predstavnica Ureda za međunarodnu mobilnost Erasmus i Iva Tijan, Ured rektorice, sektor za međunarodne odnose.

Ovaj koncept zapravo podrazumijeva upoznavanje studenata sa zajednicom i direktno djelovanje na konkretnim problemima u ''stvarnome'' životu. Građanski angažman podrazumijeva rad na tome da se naprave pozitivne promjene u životu naših zajednica i na razvoju kombinacije znanja, vještina, vrijednosti, kao i motivacije da se ta promjena učini. Također obuhvaća sudjelovanje pojedinaca u aktivnostima od osobe i javne važnosti, koja su istovremeno individualno obogaćivanje vlastitoga života , a i društveno korisna zajednici.

Angažman u zajednici podrazumijeva suradnju između visokoškolskih institucija i njihovih zajednica (na lokalnoj, regionalnoj, državnoj ili globalnoj razini) za obostrano korisnu razmjenu znanja i resursa u kontekstu partnerstva i uzajamnosti.

Delegacija je stigla u petak navečer na Kampus Sveučilišta u Rijeci, gdje će biti smještena tijekom svojeg posjeta u Studentskom naselju ''Trsat'' Studentskog centra Rijeka.

U subotu, dan koji je bio rezerviran za sport, skupina je posjetila bazen i atletsku dvoranu na Kantridi. Upoznali su se s članovima ''Force'', riječkoga plivačkoga kluba za osobe s invaliditetom, a potom isprobali penjanje po umjetnoj stijeni.

Na Rektoratu izmijenili su svoja iskustva s prorektoricom Barić te se upoznali ukratko s radom Sveučilišta u Rijeci, nakon čega su dali izjave za medije.

Delegaciju predvodi izv. prof. dr. sc. Christine A. Lai, a studentice i studenti su: Ashley E. Balicki, Alexis R.Lewis, Kacper Kozminski, Vadim V. Lebedyuk, Nakia C. Hock  i Amber L. Martinez.

U nastavku svojega posjeta posjetit će Centar za rehabilitaciju Rijeka, podružnice Brašćine i Pulac i Centar za rehabilitaciju ''Fortica'' u Kraljevici, gdje će sudjelovati u volonterskim aktivnostima sa štićenicima Centara te Osnovnu školu ''Šrurinje'' gdje će se kroz radionice upoznati s programom za djecu romske nacionalnosti.

Susrest će se i s predstavnicima Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, kao i predstavnicima Erasmus Student Networka te posjetiti riječke znamenitosti.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk