Američki studenti u Rijeci
Srijeda, 20.10.2010.
Rektor Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Pero Lučin je 19. listopada primio u Rektoratu skupinu američkih studenata medicine sa Sveučilišta u Rochesteru .

U svom pozdravnom govoru rektor Lučin je istaknuo kako mu je izuzetno drago da studenti dolaze u Rijeku već drugu godinu za redom te je naglasio kako je Kampus na Trsatu jedan od važnijih projekata Sveučilišta u Rijeci te je pozvao američke studente u obilazak Kampusa kojeg je predvodio stručni suradnik za Kampus u izgradnji Žarko Dubrović.
Cilj posjeta je između ostalog i ostvarivanje bilateralne razmjene između naša dva fakulteta i Sveučilišta koja bi započela već u svibnju 2011. Profesor Douglas Merrill, njihov voditelj, je naglasio kako se nada primanju hrvatskih studenata već u svibnju 2011. godine čime bi se zaokružila dosadašnja i započela nova dimenzija međusobne suradnje i razmjene između Sveučilišta u Rochesteru i Sveučilišta u Rijeci.

Naime, od 17. do 24. listopada 2010. po drugi puta devetero studenata (Amy Brower, Erica Gantz, Michael Christ,Michael Gaglione, Bryan Gonzalez, Dana Whittemore, Alexandra Smith, Danielle Weekes, Sarah Kelso) sa Sveučilišta Rochester iz SAD-a (New York), zajedno sa svojim profesorom, Douglasom Merrillom, u posjetu je Medicinskom fakultetu i Sveučilištu u Rijeci te u sklopu posjeta obilaze razne pretkliničke i kliničke katedre, čime se upoznaju s izobrazbom budućih liječnika na našem Fakultetu.

Glavnom koordinatoru, Stipi Ćorluki, studentu 6. godine medicine, u organizaciji su pomogli dekan Medicinskog fakulteta, prof. dr. sc. Alan Šustić, rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin te ravnatelji riječkih bolnica kao i grupa studenata Medicinskog fakulteta. Studenti i profesori smješteni su u Studentskom naselju, što je omogudio ravnatelj SC-a, cijenjeni gospodin Dinko Jurjević.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk