Promocija Odsjeka za politehniku

petak, 4. svibnja 2018.

Na Odsjeku za politehniku na Kampusu Sveučilišta u Rijeci danas, 4. svibnja 2018. održana je prva samostalna promocija četvoro laureata, koji su stekli akademski naziv magistar edukacije politehnike i informatike. Svečanost je predvodila prorektorica za studije i studente prof. dr. sc. Sanja Barić, a laureate promovirala pročelnica Odsjeka doc. dr. sc. Lidija Runko Luttenberger.

Promovirani su: Ivona Budimir, Ivan Čorak, Matija Marković i Andre Tibljaš.

''Danas promoviramo četvoro kolega u zvanje magistra edukacije politehnike i informatike. Broj je mali, ali je njihov značaj za društvo velik. Ovo je prva promocija studenata koji su upisali sveučilišni studij Politehnike i informatike, nakon što je on izdvojen iz programa Filozofskog fakulteta u Rijeci. Isto tako, to je promocija u godini u kojoj se obilježava 65. godišnjica ovog studija i 45. godišnjica Sveučilišta u Rijeci. Izuzetno smo ponosni na činjenicu da su sva četiri diplomanta koje danas promoviramo zaposlena. Zaposlili su se ubrzo nakon što su diplomirali u rujnu i to u struci, na mjestima gdje se traži upravo visokoškolsko obrazovanje koje su završili. To je potvrda da budućnost visokog školstva predstavljaju upravo interdisciplinarni studiji, pravi primjeri integriranog sveučilišta. Upravo zbog toga ovaj studij, koliko god je još uvijek mali čini Sveučilište u Rijeci konkurentnim'', obratila se prisutnima pročelnica Runko Luttenberger.

''Uspjeh koji stoji iza vas, veliko je postignuće, ne samo za vas osobno, već i za vaše najbliže, ali i za ovo Sveučilište. Ova promocija, ovaj svečani trenutak važan je nama u Upravi Sveučilišta, kao i vašim profesorima, jer upravo danas imamo priliku zahvaliti vam. Očekujemo mnogo od vas, a vi koje čeka iznimno važna uloga edukatora, nemojte zaboraviti svoje dane provedene na Sveučilištu. Ostanite svjesni činjenice da nemaju svi privilegiju i mogućnost završiti fakultet. Odgajajte mlade u toleranciji i ljubavi i širite duh zajedništva, duh napretka, koji ste stekli na ovom Sveučilištu'', obratila se uz čestitke laureatima prorektorica Barić.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk