Prijave projekata putem sustava eFondovi

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uspostavilo je sustav eFondovi kao novo sveobuhvatno informatičko rješenje za prijavu i provedbu projekata financiranih iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, konkretno Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.
 
Prvi natječaj namijenjen znanstveno-istraživačkim organizacijama na koji se projekti prijavljuju putem sustava eFondovi je trenutno otvoreni natječaj „Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije“, s rokom za prijavu 2. srpnja 2018. godine.
 
Vezano za korištenje sustava eFondovi, važno je naglasiti nekoliko novina u odnosu na prethodne sustave za prijavu projekata u Strukturnim fondovima (MIS):
  • korištenje sustava moguće je samo uz prijavu kroz Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav (NIAS) tj. e-Građani,
  • u sustav se nije moguće prijaviti putem AAI@EduHr identiteta već isključivo putem vjerodajnica sigurnosne razine 3 ili više (AAI@EduHr je sigurnosna razina 2),
  • prvu prijavu u sustav za pojedinu pravnu osobu uvijek mora izvršiti osoba koja je ovlaštena za zastupanje te pravne osobe,
  • nakon što osoba ovlaštena za zastupanje izvrši prvu prijavu u ime pravne osobe, ona može dodavati tzv. povezane osobe koje operativno rade na pojedinoj projektnoj prijavi odnosno projektu.
 
Sve detalje vezano uz prijavu i korištenje sustava eFondovi možete pročitati u Korisničkim uputama za korištenje sustava eFondovi.
 
Preporučamo svima koji razmišljaju o prijavi na natječaje raspisane kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. da detaljno pročitaju Korisničke upute i navedenu proceduru prijave u sustav eFondovi provedu čim prije jer je, obzirom na novinu sustava, realno očekivati tehničke poteškoće.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk