Posjet predstavnika Univerziteta u Banjoj Luci
 
Predstavnici Univerziteta u Banjoj Luci (Bosna i Hercegovina) - Đorđe Markez, glavni tajnik Univerziteta u Banjoj Luci, Anđela Pepić, voditeljica Centra za poduzetništvo i transfer tehnologija te Predrag Govedarica, stručni suradnik-projektni menadžer, 23. svibnja 2018. posjetili su Sveučilište u Rijeci. Cilj studijskog posjeta bila je razmjena iskustava u procesu upravljanja projektima te transferu znanja i tehnologija. U tu svrhu, tijekom posjeta održan je sastanak s predstavnicima Centra za EU projekte te STEP RI Znanstveno tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci.

Predstavnici UNIBL predstavili su svoje Sveučilište, rad Centra za poduzetništvo i transfer tehnologija te aktivnosti koje provode u području istraživanja i transfera znanja i tehnologija.

Kolege iz STEP RI-a predstavili su model poslovanja parka, aktivnosti i projekte koje provode na području poticanja poduzetništva i transfera tehnologija te podrške koju u suradnji s Uredom za transfer tehnologija Sveučilišta u Rijeci pružaju istraživačima u komercijalizaciji rezultata istraživanja. Također su predstavili Fond za poticanje poduzetništva i partnersko povezivanje s gospodarstvom koji je na Sveučilištu pokrenut 2017. godine, a kroz koji su financirana dva programa: program beskamatnih poduzetničkih kredita i program ulaganja u temeljni kapital inovativnih startup tvrtki.

Centar za EU projekte Sveučilišta u Rijeci predstavio je model rada Centra, usluge koje pruža sastavnicama Sveučilišta u Rijeci te izazove s kojima su se susreli prilikom provedbe europskih projekata nakon što je Hrvatska postala članica Europske unije. Poseban osvrt dan je na činjenicu da je Sveučilište djelomično integrirano u smislu da su fakulteti zasebne pravne osobe, a sveučilišni odjeli djeluju pod OIB-om Sveučilišta, te pozitivne i negativne strane ovakvog načina organizacije.

Studijski posjet realiziran je u okviru projekta „Podrška implementaciji COST akcije: The Voice of Research Administrators – Building a Network of Administrative Excellence (BESTPRAC)“ kojega financijski podržava Ministarstvo civilnih poslova BiH.
 
alt   alt
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk