Odobren Obzor 2020. projekt!
Sveučilište u Rijeci sudjeluje u provedbi projekta European Researchers´ Night: Techno-Past Techno-Future odobren u sklopu programa Obzor 2020. Marie Sklodowska-Curie aktivnosti. Projekt koordinira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a Sveučilište u Rijeci jedan je od partnera. 

Noć istraživača održat će se dvije godine 2018. i 2019. u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Zadru i Dubrovniku dok će Pula ugostiti Noć istraživača 2018., a Osijek 2019. godine. 

Partnerstvo na projektu čine: 
 1. Ministarstvo znanosti i obrazovanja –Koordinator,
 2. Hrvatska zaklada za znanost,
 3. Sveučilište u Zagrebu,
 4. Sveučilište u Rijeci,
 5. Sveučilište u Zadru,
 6. Sveučilište u Osijeku,
 7. Sveučilište u Puli,
 8. Sveučilište u Splitu,
 9. Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku,
 10. Sveučilište u Dubrovniku,
 11. Sveučilište Sjever,
 12. Hrvatsko katoličko sveučilište,
 13. Institut Ruđer Bošković,
 14. Staroslavenski institut,
 15. Mediteranski institut za istraživanje života,
 16. Institut za jadranske kulture i melioraciju krša,
 17. Institut za društvena istraživanja u Zagrebu,
 18. Državni zavod za intelektualno vlasništvo,
 19. British Council. 
Glavni cilj ovog događanja je promocija znanosti te približavanje znanosti društvu i društva znanosti. Ovim projektom se želi potaknuti zanimanje šire javnosti za nacionalne i europske politike u području znanosti, osvijestiti širu javnost o važnosti znanosti za društvo te važnosti ulaganja u znanost i znanstveni rad. 
 
Noć istraživača u 2018. godini među ostalim naglašava temu „kulturne baštine sadašnjosti“, jer je 2018. proglašena godinom kulturne baštine na razini EU, dok će 2019. godina bit posvećena „kulturnoj baštini budućnosti“. 
 
Više informacija o održavanju događanja bit će dostupno na našim mrežnim stranicama pod rubrikom Znanost i tehnologija te u e-glasniku Centra za EU projekte.

Pozivamo Vas da se 28. rujna 2018. godine odazovete Noći istraživača u Rijeci u što većem broju! Događanje će biti održano u Tower Centru Rijeka od 17 do 22 sata, a program događanja možete pogledati ovdje
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk