Nove mjere potpore za povećanje prijava na program Obzor 2020.
Novom Odlukom, koja je stupila na snagu 5. studenoga 2018. i koja zamjenjuje Odluku od 5. ožujka 2018., Ministarstvo omogućuje financijsku potporu sljedećim mjerama za poticanje prijava u sklopu Okvirnoga programa EU-a za istraživanje i inovacije (Obzor 2020., uključujući Euratom i pravne sljednike, dalje u tekstu: Program):

1. Potpora prijavama projekata u sklopu Programa za odlaske na međunarodne sastanke, konferencije i radionice te edukacijske i savjetodavne usluge za upravljanje i praćenje provedbe projekata
a) Potpora za sudjelovanje na međunarodnim konferencijama, sastancima i radionicama u svrhu planiranja prijava budućih projekata.
b) Potpora za sudjelovanje na sastancima vezanim uz ugovaranje projekta, u slučaju da je za EU projekt odobreno financiranje od Europske komisije.
c) Potpora znanstvenicima i/ili administrativnom osoblju za troškove edukacijskih i savjetodavnih usluga za upravljanje i praćenje provedbe projekata, ako nije financirano projektom.

2. Poticanje prijava projekata u sklopu Programa za znanstvenike čije su prijave prošle prag, ali nisu financirane zbog nedostatnih sredstava

Mogućnost korištenja financijske potpore imaju znanstvenici čija je prijava projekta u sklopu Programa dobila pozitivan evaluacijski izvještaj nakon 1. siječnja 2017. godine, ali radi nedostatnih sredstava nije financirana od Europske komisije. Za pozive koji imaju dvije faze evaluacije, ova mjera odnosi se samo za prijave projekata koje su pozitivno evaluirane u drugom krugu evaluacije.

Maksimalni iznos potpore iznosi od 20.000 do 40.000 kn, ovisno o ulozi prijavitelja na projektu i broju ostvarenih bodova u evaluaciji.

3. Potpora za postojeće projekte u sklopu Programa za koje je potrebno nacionalno sufinanciranje
a) Potpora organizacijama za nacionalnu kontribuciju za sudjelovanje u partnerstvu u sklopu ERA-NET Co-fund poziva ili nastavaka tih poziva u novome Programu, a kojima je odobreno sufinanciranje od Europske komisije.
b) Potpora organizacijama za nacionalnu kontribuciju za FLAG-ERA partnerstva koja se financiraju na temelju poziva prepoznatih od Europske komisije i financiranih FET-Flagship programa.
c) Potpora organizacijama u svrhu sudjelovanja u ostalim javno-javnim, javno-privatnim i ostalim partnerstvima u sklopu Programa.
d) Potpora organizacijama u svrhu provođenja projekata u sklopu horizontalne aktivnosti Programa „Širenje izvrsnosti i sudjelovanja“ ili pravnog sljednika, u slučaju da je financiranje aktivnosti sredstvima Europske komisije manje od 100%.

4. Potpora za planirane projekte u sklopu Programa za koje je potrebno nacionalno sufinanciranje
Potpora organizacijama u svrhu provođenja Co-fund projekata koji se prijavljuju u sklopu javno-javnih partnerstava u kojima sudjeluje Republika Hrvatska.

Predstavljanje novih mjera bit će održano u sklopu radionice u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja dana 26. studenoga 2018. godine.

Više o mogućnostima prijave pročitajte na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk