Nove mjere potpore za povećanje prijava na program Obzor 2020.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je novi poziv za dostavu prijava na prošireni set mjera sukladno Odluci o poticanju aktivnosti koje pridonose povećanju prijava i uspješnosti hrvatskih prijavitelja na međunarodne kompetitivne projekte u sklopu Okvirnoga programa za istraživanje i inovacije i programa Euratom, te promociji inicijativa vezanih uz svemir i svemirske tehnologije.
 
Novom Odlukom, koja je stupila na snagu 5. studenoga 2018. i koja zamjenjuje Odluku od 5. ožujka 2018., Ministarstvo omogućuje financijsku potporu sljedećim mjerama za poticanje prijava u sklopu Okvirnoga programa EU-a za istraživanje i inovacije:
  1. Potpora prijavama projekata u sklopu Programa za odlaske na međunarodne sastanke, konferencije i radionice te edukacijske i savjetodavne usluge za upravljanje i praćenje provedbe projekata,
  2. Poticanje prijava projekata u sklopu Programa za znanstvenike čije su prijave prošle prag, ali nisu financirane zbog nedostatnih sredstava (odnosi se na projekte koji su dobili pozitivan evaluacijski izvještaj nakon 1. siječnja 2017. ali zbog nedostatnih sredstava nisu financirani od strane Europske komisije),
  3. Potpora za postojeće projekte u sklopu Programa za koje je potrebno nacionalno sufinanciranje,
  4. Potpora za planirane projekte u sklopu Programa za koje je potrebno nacionalno sufinanciranje,
  5. Potpora inicijativama vezanima uz svemir i svemirske tehnologije.
Poziv za prijavu za financijsku potporu iz ove Odluke otvoren je kontinuirano tijekom cijele proračunske godine od 1. siječnja do 31. prosinca (do iskorištenja sredstava predviđenih u Državnom proračunu).
 
Na poveznici se nalaze detaljnije informacije o svakoj mjeri zasebno te sve ostale informacije o načinu podnošenja prijave. Na istoj poveznici dostupan je i sam obrazac za prijavu. Prezentaciju s održane radionice o novim mjerama možete preuzeti ovdje
 
MZO ističe da je za ovu godinu ostalo još neiskorištenih sredstava i svakako se potiču svi zainteresirani da se do kraja godine prijave za financijsku potporu. Potpora se može zatražiti i odobriti do kraja 2018., čak i ako isplata potpore (od strane Ministarstva) i plaćanje (od strane prijavitelja) bude realizirano u 2019. godini, dovoljno je da u 2018. nastane obveza.
 
Za sve informacije oko prihvatljivost vezano za ovaj set mjera možete kontaktirati MZO na adresu koja se odnosi isključivo za ove potpore: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk