STIPENDIJE ZA DIPLOMSKI STUDIJ NA SVEUČILIŠTU U OXFORDU
Institut za razvoj obrazovanja raspisao je natječaj za program stipendiranja jednogodišnjeg diplomskog studija na Sveučilištu u Oxfordu. Program OSF/University of Oxford Scholarships 2011-12 zajednički financiraju Zaklada Otvoreno društvo i Sveučilište u Oxfordu, a vrijednost svake stipendije viša je od 150.000 HRK, što pokriva školarinu, stanovanje, prehranu i putne troškove. Zainteresirani kandidati mogu se prijaviti za jedan od čak 33 programa diplomskog studija na Sveučilištu u Oxfordu u području humanističkih i društvenih znanosti, te zaštite okoliša. Program u Hrvatskoj administrira Institut za razvoj obrazovanja, a novi natječaj objavljen je na internetskom portalu www.stipendije.info.
 
Kao jedno od najstarijih i najprestižnijih europskih sveučilišta, Sveučilište u Oxfordu studentima pruža vrhunske uvjete za studiranje i pristup najvećoj sveučilišnoj muzejskoj zbirci na svijetu (Ashmolean Museum), te najbogatijoj knjižničnoj građi među britanskim sveučilištima (Bodleian Libraries).

Glavni kriteriji za dodjelu ovih stipendija su akademska izvrsnost i odlično poznavanje engleskoga jezika. Od kandidata se također očekuje da pokažu potencijal za vodstvo te da kao aktivni i odgovorni građani pridonose pozitivnim promjenama u društvu i stvaranju društvenog kapitala. Na ovaj se natječaj u razdoblju od 2001. do 2010. godine prijavilo 279 kandidata iz Hrvatske, a čak 33 hrvatskih studenata/ica primilo je ovu prestižnu stipendiju.

Institut za razvoj obrazovanja već više od 10 godina administrira program stipendiranja OSF / University of Oxford Scholarships u Hrvatskoj. Ispunjeni prijavni obrasci i ostala dokumentacija moraju biti dostavljeni u Institut za razvoj obrazovanja, Preradovićeva 33/I, 10000 Zagreb, najkasnije do 12. siječnja 2011. Tekst natječaja i prijavni obrasci nalaze se na internetskoj stranici: http://www.stipendije.info/hr/natjecaji/2162/open_society_foundations_-_university_of_oxford_scholarships.

Dodatne informacije o natječaju i postupku prijave možete dobiti u Institutu za razvoj obrazovanja, Preradovićeva 33/I, 10000 Zagreb (telefon: 01/4817-195, 01/4817-151; e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ; web: www.iro.hr). 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk