Paul Vandoren u posjetu Sveučilištu
Četvrtak, 25.11.2010.
Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci ugostio je šefa delegacije Europske unije u Hrvatskoj, Paula Vandorena. Uvaženog gosta dočekali su rektor dr. sc. Pero Lučin, dekan Fakulteta dr. sc. Heri Bezić te njihovi suradnici.

Šef delegacije EU-a održao je predavanje djelatnicima i studentima Sveučilišta pod nazivom ''Croatia on its way to the EU: main challenges'', u sklopu kojega se fokusirao na dva pregovaračka poglavlja i to Poglavlje 23 Pravosuđe i temeljna prava te Poglavlje 8 Tržišno natjecanje. Hrvatska će ulaskom u EU postati dijelom tržišta od pola milijarde ljudi i bit će joj dostupni strukturni i kohezijski fondovi, zbog čega je potrebno razvijati sposobnosti njihova korištenja na lokalnoj razini. Kao ključne izazove za Republiku Hrvatsku, a time i Rijeku, istaknuo je reformu pravosuđa te restrukturiranje brodogradilišta.

Nakon predavanja je uslijedio razgovor Paula Vandorena sa studentima te izjava za medije.
U sklopu svog prvog  službenog posjeta Primorsko-goranskoj županiji Paul Vandoren se susreo sa županom Zlatkom Komadinom te gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, s kojim je posjetio brodogradilište 3. maj.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk