Sveučilište u Rijeci ugostilo dr. sc. Tangjie Ward sa Sveučilišta u Londonu
Srijeda, 24.11.2010.
Sveučilište u Rijeci je 24. studenoga 2010. ugostilo dr. sc. Tangjie Ward,  ravnateljicu Međunarodnog instituta za globalni razvoj Sveučilišta u Londonu. Uvaženu gošću su pri Rektoratu Sveučilišta u Rijeci dočekali rektor prof. dr. sc. Pero Lučin, prorektor za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Damir Zec, rukovoditelj Službe za međunarodnu suradnju Darko Štefan te prof. dr. sc. Goran Kalogjera, počasni konzul Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj.

Dr. sc. Ward je održala predavanje našim znanstvenicima i djelatnicima na temu "Razrješavanje međunarodnih poslovnih konflikata", uz predavanje o načinu funkcioniranja tzv. "External System" Sveučilišta u Londonu te su se potom zajednički razmatrale mogućnosti i modeli prema kojima bi naša dva Sveučilišta mogla ostvariti suradnju na obostranu korist, kako na Sveučilišnoj tako i na razini fakulteta/odjela/akademije.

Kao ključni izazovi za Republiku Hrvatsku, a time i Rijeku, istaknuti su pitanje financiranja studija u Velikoj Britaniji te način približavanja stranog modela studiranja studentima hrvatskih (time i riječkog) sveučilišta u kojem se zahtijeva i financijska participacija studenata.

Nakon predavanja uslijedila je šetnja Kampusom Sveučilišta u Rijeci, uz vodstvo Žarka Dubrovića, djelatnik Ureda za izgradnju Kampusa. Dekan Filozofskog fakulteta u Rijeci prof. dr. sc. Predrag Šustar je dočekao dr. sc. Ward u Kampusu te ju je proveo kroz zgradu Filozofskog fakulteta, uz razgovore o mogućnostima suradnje s riječkom anglistikom.
Susret je zaključen u Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji gdje se dr. sc. Ward sastala s prodekanicama za međunarodnu suradnju (prof. dr. sc. Sandra Janković) i znanost  (prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana) te su se postavili preliminarni temelji za buduću zajedničku suradnju.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk