Radionice o implementaciji Europske povelje za istraživače i Kodeksa o zapošljavanju istraživača
Poziv na radionicu o implementaciji Europske povelje za istraživače i Kodeksa o zapošljavanju istraživača (7.12.2010., MZOŠ)

Potpisivanjem Deklaracije o pristupanju Europskoj povelji za istraživače i Kodeksu o zapošljavanju istraživača (dalje: Povelja & Kodeks) pristupili ste postupku implementacije njihovih načela u svojim institucijama sukladno Akcijskom planu za mobilnost istraživača (rujan 2009. godine). 

Kako bismo Vam približili daljnje korake implementacije Povelje & Kodeksa te olakšali provedbu istih pozivamo Vas na radionicu o implementaciji Povelje & Kodeksa u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Agencije za mobilnost i programe EU.

Na radionici će biti predstavljeni Povelja & Kodeks, dokumenti Europske komisije čiji je cilj osigurati ista prava i obveze istraživačima bez obzira na to gdje u Europi rade i bilo bi korisno da  budete upoznati sa njihovim sadržajem. Tijekom radionice bit će govora o Povelji & Kodeksu u kontekstu hrvatskih zakonskih okvira, kao i njihovom značaju u Europskom prostoru za istraživače. Bit će predstavljeni i primjeri dobre prakse od predstavnika ustanova koje su prvotni postupak provele do kraja te su od Europske komisije dobile odlikovanje „HR Excellence in Research“.

Ovim putem  na radionicu pozivamo i predstavnike sastavnica sveučilišta i bilo bi nam drago kada bi ste se odazvali pozivu budući da je međusobna suradnja na svim razinama vrlo značajna i korisna, pridonosi boljem i kvalitetnijem radu i rezultatima te lakšem ostvarenju zajedničkog cilja, u ovom slučaju poboljšanju uvjeta za mobilnost istraživača i unapređenja mogućnosti zapošljavanja i povećanja vrijednosti istraživačke karijere te uspostave Europskog istraživačkog prostora.

Radionica će se održati 7. prosinca 2010. godine s početkom u 10 sati u Velikoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Donje Svetice 38, Zagreb. Program radionice poslat ćemo početkom prosinca.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje u radionici, molimo Vas da dolazak jednog predstavnika iz Vaše ustanove potvrdite elektroničkom poštom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript do 30. studenog 2010. godine.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk