Dodjela državnih stipendija
Utorak, 07.12.2010.
Dodjela državnih stipendija

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa objavilo je natječaj za dodjelu državnih stipendija za 2011. godinu redovitim studentima sveučiličnih i stručnih studija. Uz postojećih 3.000 državnih stipendista, Ministarstvo će ovim natječajem u 2011. godini osigurati državne stipendije za dodatnih 2.200 studenata. Ukupna sredstva za državne stipendije za sljedeću godinu iznosit će gotovo 70 milijuna kuna.

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu će u drugoj polovici prosinca objaviti natječaj za stipendije za redovite studente. Sredstva za stipendije ove zaklade također su osigurana u proračunskim stavkama Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.  Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu u sljedećih bi nekoliko godina trebala preuzeti od Ministarstva potpunu skrb o svim državnim stipendijama.

U proračunu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa za sljedeću godinu za potrebe studentskog standarda osigurano je ukupno pola milijarde kuna. Riječ je o sredstvima namijenjenim za državne stipendije, troškove subvencija za prehranu, smještaj i prijevoz studenata, participacije u školarinama, zdravstveno osiguranje, potpore studentima s invaliditetom te za sufinanciranje rada studentskih zborova i udruga.

Više informacija na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk