Informatika u Danima medicine
Utorak, 07.12.2010.
U sklopu obilježavanja Dana Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, u ponedjeljak, 6. prosinca 2010. godine, obilježeno je 30 godina nastave medicinske informatike. Medicinska informatika znanost je sastavljena iz tehničkog, društvenog i biomedicinskog znanstvenog područja i jedinstven je interdisciplinarni spoj koji je zauvijek promijenio biomedicinu čineći je visoko-tehnološkom granom znanosti u neposrednoj službi čovjeku. Tako je sadržaj, koji se naoko čini slabo povezanim s medicinom, jedan od bitnih temeljnih znanja u medicinskoj praksi, kako u svakodnevnom radu tako i u biomedicinskim istraživanjima. Obljetnica je obilježena prigodnim simpozijem na kojem su članovi Katedre za medicinsku informatiku na zanimljiv i ležeran način, a opet nadasve stručno i sveobuhvatno, prikazali razvoj nastave iz medicinske informatike te projekte i aktivnosti kojima se bave.

Pročelnik Katedre, prof.  dr. sc. Mladen Petrovečki otvorio je simpozij povijesnim pregledom razvoja nastave, a uz članove Katedre, doc. dr. sc. Lidiju Bilić-Zulle, doc. dr. sc. Gordanu Brumini, asistentice Kseniju Baždarić, Martinu Mavrinac i Vanju Pupovac, tajnicu i administratora mrežnih stranica Vedranu Marinac,  izlagali su i bivši članovi (Mamaja Jančić) te članovi Znanstvenog kluba Science Trek Journal Club (dr. Josip Ažman, dr. Vedran Frković te studentice medicine Dora Karmelić i Monika Mačkić) koji pri Katedri okuplja studente i nastavnike u zajedničkom naporu trajne izobrazbe, znanstvenog rada, ali i druženja i akademske rasprave. Katedra za medicinsku informatiku jest jedna od manjih, ali vrlo aktivnih jedinica Medicinskog fakulteta. Uz organizaciju simpozija prigodom 30. godišnjice nastave izdana je i Bibliografija s opisom aktivnosti i publikacija u posljednjih 12 godina,  otkako Katedru vodi prof. dr. sc. Mladen Petrovečki.

Sadržaj njihova izlaganja, prikazan u formalnom okruženju Vijećnice fakulteta, ali na duhovit i neformalan način, pokazao je kako zanimljivi mogu biti znanstveni prikazi i kako su prigodne proslave obljetnica pravi trenutak da se osvrne na učinjeno, i s novim zadovoljstvom nastavi rad. Čestitamo djelatnicima Katedre na obljetnici i na simpoziju, uvjereni kako će nastaviti svoj rad i aktivnosti s još većim uspjehom.

Program

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk