Teologija u Rijeci proslavila svoj dan
Srijeda, 08.12.2010.
Euharistijskim slavljem u Kapeli Bogoslovnog sjemeništa i akademskim činom u Velikoj dvorani Teologije u Rijeci, to je visokoškolsko učilište, područni studij Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 8. prosinca proslavilo svoj dan. Tom su prilikom promovirana 23 diplomirana teologa koji su taj stručni naziv postigli na riječkoj Teologiji, isto tako zahvale i čestitke u povodu odlaska u zasluženu mirovinu nakon više desetljeća znanstveno-nastavnog rada na riječkoj Teologiji izrečene su dvojici uglednih teologa i profesora – dr. Marijanu Jurčeviću i dr. fra Emanuelu Hošku, a također su dodijeljene nagrade najboljim studentima toga učilišta.

Više govornika iz riječke i zagrebačke sveučilišne zajednice – među ostalima prof. dr. sc. Pero Lučin, rektor riječkog Sveučilišta, dr. sc. Ivan Karlić, prodekan zagrebačkog KBF-a te dr. sc. Ivan Devčić, riječki nadbiskup i veliki kancelar Teologije, izrekli su čestitke Teologiji ne samo u povodu njezina dana nego i zbog uspjeha koje ovaj fakultet postiže te uloge koju ima u akademskoj zajednici i šire, kako u Rijeci, tako i pri zagrebačkom KBF-u kojemu formalno pripada. Opetovane su želje, istaknuti i koraci koji se poduzimaju, kako bi Teologija u Rijeci postala članica riječkoga Sveučilišta s čijim fakultetima odavno surađuje. U tom je kontekstu rečeno da ako do toga integriranja dođe, da će to biti obogaćenje i za Sveučilište i za Teologiju. Dr. Karlić pak, poručio je da filozofsko-teološki studij može biti pokretačka snaga koja može pomoći da naša zemlja iziđe iz ekonomske i iz moralne recesije, da može dati kreativnu kršćansku nadu te da tome prilog daje i Teologija u Rijeci.

Ove akademske godine, prema riječima predstojnika riječke Teologije dr. Milana Špehara, na ovom fakultetu studiraju 122 studenta i 42 apsolventa. U svom je izvješću o znanstveno-nastavnom djelovanju i drugim angažmanima riječke Teologije, dr. Špehar spomenuo da će preseljenje Teologije u Rijeci u zgradu Filozofskog fakulteta biti moguće nakon tehničkog pregleda novih zgrada Kampusa na Trsatu.     

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk