Šerbedžijin studij glume od jeseni, NL, 15.12.2010.
SENAT SVEUČILIŠTA ODLUKA O POSTDIPLOMSKOM SPECIJALISTIČKOM STUDIJU
Šerbedžijin studij glume od jeseni
 
Sljedeći tjedan počinje preseljenje Filozofskog fakulteta u novoizgrađenu zgradu u Sveučilišnom kampusu
 
 
Pred početak jučerašnje sjednice Senata SveučilištaRIJEKA Senat Sveučilišta u Rijeci na jučerašnjoj je sjednici prihvatio prijedlog odluke o osnivanju i izvođenju poslijediplomskog specijalističkog studija »Gluma, mediji, kultura«, čije će izvođenje, prema najavama prorektorice za nastavu i studentska pitanja prof. dr. Snježane Prijić Samaržija započeti s narednom akademskom godinom. Prvu generaciju polaznika činit će 15 poslijediplomanata koji će u cjelosti snositi troškove studija. 
    – Cijena studija, odnosno školarina, još uvijek nije dogovorena iako financijska analiza postoji, no sigurno je da se studij neće organizirati na teret državnog proračuna te da će se samofinancirati. Studij će se odvijati na engleskom i hrvatskom jeziku, a trajat će dvije godine, odnosno četiri semestra. Prijemni ispiti će se održavati u svibnju i lipnju, te na jesen, a s obzirom da je riječ o specifičnom studiju glume dogovoreno je da će se za zainteresirane kandidate tijekom ožujka i travnja organizirati pripreme za polaganje prijemnog ispita. Riječ je o radionicama koje će voditi eminentni stručnjaci iz SAD-a, Engleske, Slovenije i Hrvatske, najavljuje prorektorica. 
    Podsjetimo, riječ je o studiju uz kojeg se veže ime Rade Šerbedžije, kao i njegove supruge Lenke Udovički, ali i niz drugih eminentnih imena iz svijeta glume i filma poput glumca Aleksandra Cvjetkovića koji trenutno živi u Italiji, kao i Nigela Osborna sa Sveučilišta u Edinburghu koji će voditi kolegij »Glumac kao glazbenik«.
    Uz poslijediplomski specijalistički studij »Gluma, mediji, kultura« Senat je jučer prihvatio i prijedlog odluke o osnivanju i izvođenju poslijediplomskog specijalističkog studija »Menadžment u turizmu i ugostiteljstvu« Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.
    Članovi Senata raspravljali su i o početku preseljenja Filozofskog fakulteta u novoizgrađenu zgradu u Sveučilišnom kampusu, a to će se preseljenje prema najavama prof. dr. Prijić Samaržije realizirati narednog tjedna. 
    – Formirano je povjerenstvo za primopredaju zgrade Filozofskog fakulteta, a nastava na novoj lokaciji trebala bi započeti nakon Nove godine. Očekujemo da će se u siječnju otvoriti i objekt prehrane, a oko dva preostala objekta, zgrade Građevinskog fakulteta i Sveučilišnih odjela, još uvijek se vrše pregovori o uklanjanju građevinskih nedostataka, navodi prorektorica.
    Dio sjednice članovi Senata posvetili su i problematici smanjenog interesa za upise na studije riječkog Sveučilišta, koja je posebno došla do izražaja na posljednjim upisima, a uz detaljnu analizu razloga smanjenja interesa za upise Sveučilište posebnu pozornost posvetiti mjerama za zaustavljanje te pojave.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk